Aanbevolen partners

samsung logo
blum logo
taor logo
van hoecke logo
Logo ILWA keukens
Dovy Keukens logo
orgalux logo
X²O logo
Logo Eggo
De keuken

Aga Total Control, een kookfornuis met afstandsbediening

Aga, het Britse merk bekend van zijn gietijzeren kookfornuizen, zorgt voor een revolutie in de keuken: De Aga Total Control. Een kookfornuis van Aga als alle andere, maar met als extraatje een elektronisch bedieningspaneel waarmee je de Aga aan- en uitschakelt wanneer je maar wilt.


Sterrenchef Wout Bru stelde het nieuwe fornuis onlangs voor in Gent, samen met presentatrice Rani De Coninck.


Traditionele Aga-fornuis

De Aga Total Control ziet er aan de buitenkant exact hetzelfde uit als het traditionele Aga fornuis, zoals die door de Zweedse nobelprijswinnaar Gustaf Dalen een kleine eeuw geleden is ontwikkeld. Maar bij de nieuwste Aga schuilt er achter de gietijzeren deur linksboven, achter het Aga-logo, een heel eigentijds bedieningspaneel. De hele oven kan hierdoor gewoon aan en uit worden gezet. Een culinaire revolutie voor al wie Aga kent. Het fornuis bedienen kan via dat bedieningspaneel of via een bijgeleverde afstandsbediening.


Aga-gevoel

Rani De Coninck kon de Total Control al uittesten: "Ik hou van de sfeer van een Aga fornuis, zijn gezelligheid, de unieke manier van koken… Maar mijn verstand hield me tot vandaag tegen om Aga in mijn keuken te halen. Onregelmatige werkuren, waardoor het wel meer gebeurt dat er drie dagen na mekaar niet echt kan worden gekookt… Een Aga zo lang werkloos laten, dat wringt toch. Zo’n traditioneel kookfornuis verdient een betere en vooral intensievere kok, vond ik altijd. Maar toen ik de Total Control leerde kennen, was ik onmiddellijk verkocht."


Apart bedienen

De drie ovens – een voor braden, een ander voor bakken en de derde om te sudderen - en de twee kookplaten van het fornuis kun je onafhankelijk van elkaar of samen gebruiken. Een revolutionaire technologie die voor optimale flexibiliteit en ultiem comfort zorgt. Mét behoud van alle Aga-kwaliteiten, zoals de unieke, diepe opwarming van de gerechten dankzij de gietijzeren behuizing. Sterrenchef Wout Bru maakte er pannenkoekjes op, terwijl in de verschillende ovens stoofpotjes, madeira-cakejes en aperitiefhapjes stonden te bakken, braden en sudderen. “Een super aangenaam kookfornuis om mee te werken, ook voor in een sterrenkeuken,” vond Wout Bru.


Gietijzeren fornuis

Volgens Rani De Coninck is de Total Control de perfecte oplossing voor haar keukendilemma. “Met dit fornuis haal ik het complete Aga-gevoel in huis, zonder dat ik hiervoor een intensieve hobbykok moet worden. Of zonder dat mijn onregelmatige werkuren de aankoop onverantwoord maken. Als ik van huis ben of in de zomer, staat de Aga drie dagen of langer koud. Maar in de winter kan ik het gietijzeren fornuis als een traditionele Aga 7 dagen op 7 laten aanstaan. Of ik zet hem aan als ik snel een eenpansgerecht wil klaarmaken. Met één druk op de knop rolt de Aga-sfeer mijn keuken binnen. Dus ik ben verkocht."


Prijs Aga kookfornuis

Met de Aga Total Control stapt Aga resoluut de 21ste eeuw binnen. Dit nieuwe kookfornuis is verkrijgbaar in 11 prachtige kleuren, van zwart over lila en pistache naar zacht parelmoer grijs. De standaard versie met elektrische oven kost 13 480 euro. Deze prijs omvat het fornuis in een standaard kleur, inclusief btw, levering en plaatsing in België. Het kookfornuis Aga Total Control is uitgerust met een ventilator voor een geforceerde, mechanische luchtafvoer. Het verbruik is afhankelijk van hoe je het fornuis gebruikt: of je het enkel aanzet om te koken of dat je het altijd laat branden, om je keuken mee te verwarmen. Weet dat de Total Control enkel op elektriciteit werkt en niet voortdurend hoeft te branden, terwijl een klassiek Aga kookfornuis wel continu moet aanstaan en daardoor zo’n 1 000 euro per jaar aan energie kost.


Meer info: Aga

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in