Aanbevolen partners

samsung logo
blum logo
taor logo
van hoecke logo
Logo ILWA keukens
X²O logo
Logo Eggo
Dovy Keukens logo
orgalux logo
De keuken

Active kitchen houdt keuken geurvrij

Een goed werkende, stille dampkap is in de hedendaagse keuken geen overbodige luxe. Integendeel: een ruimte waarin gekookt, gegeten, gepraat, kortom geleefd wordt, vraagt om een afzuigsysteem dat kordaat komaf maakt met vieze en vette keukengeuren. Met ‘active kitchen’ speelt Franke hier op in.


« active kitchen » ziet er allerminst traditioneel uit. De combinatie van transparant glas, roestvrij staal van hoge kwaliteit, een uitgesproken vormgeving en een comfortabele breedte van 90 cm maakt van de dampkap een blikvanger in uw keuken.
Het toestel is overigens beschikbaar in twee versies: een wandmodel en een eilanddampkap.


Gebruiksgemak

De specifieke vormgeving vergroot het gebruikscomfort aanzienlijk. Tijdens het koken geniet je een optimale bewegingsvrijheid zonder dat je het risico loopt om je hoofd te stoten. Ook de bediening van de eilanddampkap via een digitaal bedieningsdisplay aan beide zijden komt het gebruiksgemak ten goede.
« active kitchen » is een krachtige dampkap die onfrisse, vette keukengeuren snel en doeltreffend afzuigt. Het maximale afzuigvermogen van het wandmodel bedraagt 880 m³/u. De eilanddampkap haalt een maximaal afzuigvermogen van 950 m³/u.


Randafzuiging

Kenmerkend is de randafzuiging. De vetfilters zitten onzichtbaar geïntegreerd achter een glad roestvrijstalen paneelvlak. De afzuiging van de dampen gebeurt langs de rand van het paneelvlak, over de volledige omtrek van de dampkap. Randafzuiging staat garant voor een gelijkmatig verdeelde, extra hoge zuigkracht.
De stand “intensief” bewijst zijn nut wanneer er tijdens het koken extra veel keukengeuren en dampen worden geproduceerd, bijvoorbeeld bij het bakken van frietjes. De afzuigkap functioneert dan gedurende 10 minuten op maximaal vermogen en schakelt nadien automatisch terug naar de vorige stand.
De nalooptijdfunctie zorgt ervoor dat de dampkap na uitschakeling nog even blijft nazuigen, tot alle geurtjes definitief weg zijn.
De bediening van de 4 vermogensstanden, de intensiefstand en de nalooptijdfunctie gebeurt elektronisch via een digitaal display. Op het display is ook af te lezen wanneer de metalen vetfilters aan een (vaat)wasbeurt toe zijn.


Continue verluchting

“active kitchen” doet meer dan het geur- en dampvrij houden van uw keuken. De dampkap is uitgerust met een intervalstandfunctie voor een continue verluchting. Wanneer het toestel op de intervalstand functioneert, wordt de aanzuigmotor gedurende 10 minuten per uur automatisch ingeschakeld op een laag vermogen, en dat 24 uren lang.
Dankzij de specifieke technische opbouw en een ventilatierand uit één stuk is « active kitchen » een stille dampkap die niet meer dan 52 dB(A) produceert. De eilanddampkap is bovendien voorzien van een Pro-motor met een volledig metalen behuizing, wat eveneens bijdraagt tot een geluidsarme werking.


Franke denkt ook aan de verlichting. De wanddampkap is uitgerust met drie dimbare halogeenspots en twee halogeenspots die aan de bovenzijde van het toestel zijn ingewerkt. De eilanddampkap is voorzien van twee dimbare halogeenspots.
Dankzij Easy Fit is de installatie van de wand- en eilanddampkap kinderspel. “actieve kitchen” kan geïnstalleerd worden met een directe luchtafvoer of met een actieve-koolstoffilter voor kringloopwerking.

De aanbevolen verkoopprijs van “active kitchen” van Franke bedraagt 1.459 euro voor het wandmodel en 1.849 euro voor de eilanddampkap. De afstandsbediening, in optie bij het wandmodel kost 48 euro. Alle prijzen zijn btw en Recupel inbegrepen.

Meer info: www.franke.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in