Aanbevolen partners

samsung logo
blum logo
taor logo
van hoecke logo
Logo ILWA keukens
Logo Eggo
Dovy Keukens logo
orgalux logo
X²O logo
De keuken

5 handige apps om te gebruiken in de keuken

Leg niet langer je tablet of smartphone weg in de keuken, maar gebruik de gadgets functioneel. Er bestaan immers voldoende keukenapps die het leven eenvoudiger maken: van een keukenwekker over een videokookboek tot een kruidenapp. Wij maakten voor jou een selectie.

Keukenwekker voor meerdere gerechten

Maak van je iPad, iPod Touch of iPad een virtuele keukenwekker dankzij de ‘KitchenPad Timer’. Met deze app kun je liefst 8 timers tegelijk gebruiken. Dit is handig wanneer de aardappelen, het vlees, de saus en de groenten tegelijk opstaan. Elke timer kun je trouwens een eigen naam geven. Zo houd je een overzicht over je potten en pannen.

Vereiste: iOS 3.0 of later
Taal: Engels
Kostprijs: € 1,79
Download: KitchenPad Timer

Elke dag een nieuw recept

Heb je eens geen zin in een maaltijd van Jeroen Meus of Peter Goossens? Gebruik dan de app ‘Recept van de dag’. Elke middag ontvang je met deze applicatie een nieuw recept voor een gezonde maaltijd. Dat kan zowel een vlees-, een vis- als een vegetarisch gerecht zijn. Alle maaltijden zijn voorzien van: een ingrediëntenlijst (inclusief handige wegstreepfunctie), een geschreven bereidingswijze en zelfs een video.

Vereiste: iOS 3.0 of later
Taal: Nederlands 
Kostprijs: gratis
DownloadRecept van de dag

Weegschaal vervanger

Geen weegschaal in huis, maar je wilt toch iets lekker bereiden? Download dan de ‘Receptcalculator’. Met deze eten-en-drinken-rekenmachine kun je elk kook-, bak,- en vloeistofmaat omrekenen naar een gewenste afmeting. Theelepels naar ml of omgekeerd, van een kopje naar een wijnglas, calorieën naar kJ, … Het kan allemaal. Daarnaast kun je ook temperatuureenheden omzetten (bijvoorbeeld van Fahrenheit naar Celsius). Of wat dacht je van een dichtheidscalculator, die eenheden van gewicht en inhoud omrekent, afhankelijk van de dichtheid van de substantie?

Vereiste: iOS 3.1 of later
Taal: Nederlands (Beschikbaar in het Frans)
Kostprijs: € 2,69
DownloadReceptcalculator

Handige huishoudtips

Heb je gemorst op het tafellaken of op je broek? Haal dan snel de app ‘Huishoud Tips - 303 Tips’ af. Deze applicatie boordevol wijsheid geeft praktische oplossingen op dagelijkse vragen en problemen. De 303 huishoudtips zijn verdeeld in tips over schoonmaken, het verwijderen van vlekken en klussen in huis. Dankzij de zoekfunctie vind je meteen de oplossing voor je probleem.

Vereiste: iOS 4.0 of later
Taal: Nederlands 
Kostprijs: € 1,79
Download: Huishoud Tips - 303 Tips

Voor elk recept de juiste kruiden

Ben je een liefhebber van gekruide maaltijden? Dan is de ‘Kruidenwijzer’ iets voor jou. Deze app vertelt je welke kruiden in een bepaald gerecht moeten. Gebruik deze kruidenapp niet alleen in de keuken, maar ook in de winkel als een elektronische boodschappenlijst.

Vereiste: iOS 4.3 of later
Taal: Nederlands
Kostprijs: € 0,89
Download: Kruidenwijzer

iPad-houder

Apps op je iPad hebben is leuk, maar natuurlijk moet je de tablet ook nog kunnen gebruiken in de keuken. Belkin bedacht daarom de ‘Chef Stand’. Deze standaard met rubberen voet is het ideale hulpmiddel om je IPad veilig en proper op het aanrecht kwijt te raken. Voor ± 35 euro haal je de ‘Chef Stand’ in huis.

Meer info: Belkin

Auteur: Daan Slingers - januari 2012

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in