Sleutel-op-de-deur

Wat zijn min- en meerwerken bij sleutel-op-de-deur?

Als je kiest voor een nieuwbouwwoning bij een sleutel-op-de-deur bedrijf wordt de prijs van je woning vooraf bepaald.  Alles wordt in detail omschreven in het lastenboek. Maar wat als je nu achteraf toch duurdere of net goedkopere keuzes maakt? 

Meerwerken

Meerwerken bij een sleutel-op-de-deur project zijn altijd het gevolg van een duurdere persoonlijke keuze bij een leverancier. De uiteindelijke prijs van hetgeen je gekozen hebt is hoger dan voorzien in het lastenboek. 

Indien je bijvoorbeeld voor een keuken kiest die 1000 euro duurder is dan voorzien in het standaard lastenboek, wordt dit bedrag als meerwerk bijgerekend.

Als je een goedkopere keuze maakt dan het oorspronkelijke budget in het lastenboek, spreken we van minwerken. Hoe beter het oorspronkelijke lastenboek werd opgesteld

In de praktijk zien we dat de meeste min- en meerwerken elkaar tijdens een keuzeproces opheffen. Het uiteindelijke bedrag op de factuur ligt dicht bij het bedrag op de offerte. Doordat er bij sleutel-op-de-deur gewerkt wordt met een gedetailleerd lastenboek dat op maat wordt opgemaakt, staan die budgetten vaak ook écht op punt. 

Ben je nog op zoek naar een betrouwbare bouwpartner om jouw droomhuis te bouwen?

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in