Sanitair
Verwarming
Renoveren
Energie

Hoe kies je een condensatieketel?

Bij de keuze van een condensatieketel laat je je best bijstaan door je installateur. Hij zal rekening houden met je woning en gezinssituatie. Zo kiezen jullie samen de verwarmingsoplossing die het best bij je behoeften past.

Gas of stookolie?
De keuze tussen gas of stookolie is vaak afhankelijk van de voorzieningen nabij je woning. Het rendement van een gasketel ligt meestal iets hoger dan dat van een stookolieketel.

Combiketel of boiler?
Een combiketel voorziet je woning naast verwarming ook van sanitair warm water. Deze oplossing is zeer compact en eenvoudig te installeren. Het warm water wordt à la minute bereid naargelang de vraag en is dus oneindig beschikbaar. Deze oplossing kan echter maar één aftappunt tegelijkertijd bedienen.
Heb je een groot gezin of een grote woning met meerdere badkamers? Dan kies je best een boiler. Een boiler is ideaal voor mensen met een hoge warmwaterbehoefte die meerdere aftappunten tegelijk gebruiken.

Hoeveel vermogen?
Een te hoog vermogen zal de energiefactuur de hoogte in jagen, maar je moet wel een voldoende performante ketel aankopen om je woning te verwarmen en eventueel van warm water te voorzien. Laat het juiste vermogen berekenen door je installateur.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in