Energie

Waarom betaal je waarborg voor een Antargaz gasfles?

Auteur: Antargaz

Antargaz hanteert voor haar gasflessen een waarborgsysteem. Als je de eerste keer een gasfles koopt in een Antargaz-verkooppunt, betaal je voor het gas en geef je een waarborg voor de fles. Is je fles leeg, dan breng je ze terug om ze in te ruilen voor een gevulde fles. Geen gas meer nodig? Dan dien je de fles terug in, samen met het waarborgbewijs, waarop je je waarborg terugkrijgt. Dankzij de waarborg zijn meer mensen geneigd hun gasfles terug te brengen en dragen we zo ons steentje bij aan hergebruik en recyclage, goed voor mens en milieu.

Waarborgkaart: echte kaart of via e-mail

Bij de aankoop van je eerste gasfles propaan betaal je zowel voor het gas als voor de fles. Daarvoor krijg je een waarborgkaart. Daarop staan het type fles dat je in bruikleen hebt en de waarborgsom. Die varieert volgens het type van de gasfles. Voor een Take5 gasfles met 5 kg propaan bedraagt de waarborg op dit ogenblik bv. € 25. Haal je een gasfles aan een automaat, dan krijg je via e-mail een digitaal ticket dat geldt als waarborgbewijs. Zonder waarborgbewijs krijg je de waarborg van de fles niet terug. En natuurlijk dient de fles in goede staat te zijn.

Waarom die waarborg?

Door de waarborg gaan mensen de gasfles zorgvuldiger gebruiken en brengen ze de fles correct binnen na gebruik. Na een grondige controle, vult Antargaz de fles opnieuw. Zo kunnen ze de kwaliteit en veiligheid telkens garanderen. Goed om weten: Antargaz blijft altijd eigenaar van de fles. Het waarborgsysteem voorkomt ook dat lege gasflessen in de natuur belanden of stof vergaren in tuinhuisjes of schuurtjes.

Lees ook: Hoe werkt het waarborgsysteem voor gasflessen?

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in