Aanbevolen partners

kommerling logo
Wat is duurzaam bouwen
Bouwen in de toekomst

Passiefhuis Platform

Passiefhuis-Platform, oftewel Pixii genoemd, is sinds 2002 de referentie in duurzaam, klimaatrobuust bouwen & wonen. Het is een neutrale wetenschappelijke instelling en ledenorganisatie die vanuit de passiefbouwprincipes koolstofneutraliteit als uitgangspunt nemen voor de verduurzaming van de gebouwde omgeving.

Pixii is als innovator op het gebied van passiefbouwen, met zijn sterke cultuur van ingenieurswetenschappen, een ideale kennispartner voor de bouwwereld en het beleid om de omslag naar een koolstofneutrale gebouwde omgeving te maken.

Waar staat Pixii voor?

Om tegen 2050 net zero in de gebouwde omgeving te halen, zijn de passiefbouwprincipes noodzakelijk. Alleen dan is het mogelijk de energievraag en gerelateerde CO2-uitstoot voldoende te compenseren tot net zero en zal de capaciteit van hernieuwbare energie voldoende zijn.   Daarbij kijken we naar de volledige levenscyclus van die gebouwen, van ontwerp tot sloop. Tegelijk kunnen gebouwen ook CO2-opslagplaatsen zijn, wat in combinatie met hun verduurzaming een essentiële rol zal spelen om Vlaanderen CO2-neutraal te maken tegen 2050. 

Kom meer te weten over Pixii. 


Contactgegevens

Passiefhuis-Platform vzw
Turnhoutsebaan 139A
2140 Borgerhout
België

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in