Wat is duurzaam bouwen
Bouwen in de toekomst

Manieren om jouw woning te verduurzamen

Wil jij een optimaal comfort, een hogere woningwaarde, een schoner milieu en niet afhankelijk zijn van externe partijen? Tijd om jouw woning te verduurzamen! Met enkele aanpassingen kun jij ervoor zorgen dat jouw woning het milieu minder belast, waarbij natuurlijke hulpbronnen minder uitgeput worden en wij bewuster met de omgeving omgaan.

Er zijn diverse manieren waarop jij jouw woning kunt verduurzamen. Er zijn relatief simpele goedkope aanpassingen die leiden tot besparingen, maar ook grotere investeringen die een opmerkelijk verschil kunnen maken. In dit artikel delen wij een paar efficiënte maatregelen, zodat jij jouw woning stapsgewijs kunt verduurzamen. Benieuwd? Lees snel verder.

Zonnepanelen

Hoewel zonnepanelen een behoorlijke investering kunnen zijn, kan deze toevoeging daadwerkelijk een groot verschil maken. Dankzij zonnepanelen zul jij niet langer afhankelijk zijn van jouw huidige energieleverancier en de schommelende energieprijzen, doordat jij jouw eigen energieleverancier bent. Jij wekt jouw eigen energie op een milieuvriendelijke wijze op. Zonnepanelen stoten, gedurende de productie van de energie, geen schadelijke stoffen uit, waardoor het milieu niet aangetast wordt.

Isolatie

Indien een woning niet optimaal geïsoleerd is, zullen er veel kieren en openingen aanwezig zijn. Tijdens het stoken zal grotendeels van de warmte hierdoor ontsnappen en verloren gaan. Zonde van de kosten en het milieu. Een woning is op diverse manieren te isoleren. Zo is het mogelijk om dubbel glas in de kozijnen te plaatsen. Daarnaast kun je het dak isoleren. Verder is ook een spouwmuurisolatie zeer populair momenteel.

Tweedehands interieur

Ieder product vergt productie. Helaas heeft de productie van producten veel negatieve invloed op het milieu. Productie gaat immers gepaard met de uitstoot van vervuilende stoffen. Om de hoeveelheid productie te verminderen, is het raadzaam om producten een tweede leven te geven. In de kringloopwinkels worden er enorm veel kwalitatieve producten aangeboden. Neem eens een kijkje in een tweedehandswinkel en laat jou verrassen door de prachtige producten voor een lage prijs. Ook refurbished items zijn erg raadzaam. Tegenwoordig zijn alle apparaten ook als refurbished variant verkrijgbaar. Van een refurbished wasmachine tot een refurbished laserprinter kleur. Een refurbished wasmachine of printer kopen is bovendien ook een stuk goedkoper. Het is daardoor niet enkel beter voor het milieu, maar ook voor de portemonnee.

Warmtepomp

Een luchtwarmtepomp is een zeer efficiënte manier om een woning te verwarmen. Hierbij wordt de buitenlucht gebruikt om het huis en het water op te warmen. Een warmtepomp in combinatie met een HR++ cv-ketel zal jouw CO2-uitstoot met ruim 35% laten dalen.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in