Economie

Gratis kalender met energietips

Ook dit jaar weer verspreidt het Vlaams Energieagentschap (VEA) een gratis energiekalender. Op de kalender vind je elke maand een nieuwe tip, met bijhorende cartoon, om op een eenvoudige manier energie te besparen. Iedereen kan deze kalender gratis aanvragen.


Energie besparen

Het thema van de kalender is ‘De 12 energiebesparende werken van Hercul’. Elke maand worstelt Hercul met een andere vorm van energieverspilling. Hij heeft veel goede bedoelingen, maar hij slaat telkens de bal mis. Met de juiste tips lukt het hem uiteindelijk toch om zijn woning echt energiezuinig te maken.

De maandelijkse energiebesparingstips en de informatie over premies zullen helpen om het hele jaar door op een haalbare manier energie te besparen. Zo spaar je zowel je portemonnee als het milieu.


Energierenovatieprogramma

In 2010 zal het Vlaams Energieagentschap het Energierenovatieprogramma 2020 weer volop onder de aandacht brengen. De Vlaamse overheid streeft er naar dat tegen 2020 in elke woning dakisolatie is aangebracht, een verwarmingsketel met een hoog rendement is geïnstalleerd, en enkel glas is vervangen door hoogrendementsbeglazing. Voor al deze investeringen kun je trouwens financiële ondersteuning krijgen, hierover meer in het premie-overzicht van Habitos.be.


Gratis kalender

Iedereen kan de energiekalender gratis bestellen op de website www.energiesparen.be of door te bellen naar het gratis nummer 1700. Je kunt ook een exemplaar halen in uw openbare bibliotheek of gemeentehuis, zolang de voorraad strekt.

De jaarlijkse energiekalender is een initiatief van het Vlaams Energieagentschap (VEA). Het VEA geeft uitvoering aan een duurzaam energiebeleid voor Vlaanderen. Stimuleren van rationeel energiegebruik en milieuvriendelijke energieproductie vormt een van zijn hoofdtaken.

 

Info: Vlaams Energieagentschap

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in