Economie

EU wil 50 miljard extra voor groene technologie

De komende tien jaar heeft de Europese Commissie nood aan 50 miljard euro extra geld om te investeren in groene technologie. Dat is nodig om een antwoord te kunnen bieden aan de grote uitdagingen van de toekomst. Zo moet de klimaatverandering aangepakt worden.


Daarnaast is het belangrijk de Europese energievoorziening in de toekomst te verzekeren en moeten onze economieën ook verder kunnen concurreren met andere regio's.

Dat betekent dat de huidige Europese inspanning van een jaarlijks budget van 3 miljard euro bijna verdrievoudigd moet worden. Tot 2020 zou elk jaar 8 miljard moeten worden geïnvesteerd, aldus de Commissie. Overheden, onderzoekers en bedrijven zouden allemaal hun steentje moeten bijdragen om dat doel te halen.

Zes technologieën staan daarbij centraal: windenergie, zonne-energie, elektriciteitsnetwerken, bio-energie, CO2-opvang en -opslag en duurzame kernsplijting.

In december vindt in Kopenhagen een belangrijke klimaattop plaats waar een opvolger van het Kyotoprotocol in de steigers gezet moet worden.

Bron: De Standaard

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in