Bouwen in de toekomst

Energievriendelijke woningen zetten de deuren open

De Ecobouwers Opendeur op 3, 4, 10 en 11 november geeft je de mogelijkheid om een kijkje te gaan nemen in een van de meer dan 140 energievriendelijke woningen. Je kunt zo de talrijke voordelen van duurzaam bouwen en verbouwen ontdekken. Milieu- en energiebewuste huiseigenaren doen hun bouw- en woonervaringen uit de doeken en tonen je hoe hun bouwproject verliep.
Ecobouwers Opendeur wil duurzaam bouwen en wonen promoten. Daarom krijg je tijdens de opendeurdagen geen loze verkoopspraatjes te horen, maar komen de huizeneigenaars zelf aan het woord. Zij vertellen ongezouten de waarheid over hun bouwproject, geven inzicht over de keuzes die ze maakten en getuigen waarom duurzaam bouwen de standaard moet worden in Vlaanderen. Tijdens een rondleiding krijgen bezoekers ook de kans om vragen te stellen aan de bewoners.

Kies je energievriendelijke woning

Je krijgt in een kleine groep, gedurende een tweetal uur, een warm onthaal bij de mensen thuis. Geen vrijblijvend binnen en buiten lopen, maar een gemoedelijke babbel met andere milieubewuste kandidaat-(ver)bouwers.

Je kan kiezen uit een brede waaier van woningen: bio-ecologisch, passief, strobalenwoningen of renovaties in de stad. Wil je een houtskelet in opbouw gaan bekijken of eens binnenpiepen in een volledig afgewerkt passief appartement? Er is altijd wel een interessant bouwproject in jouw buurt dat de deuren openstelt. Wil je meerdere projecten op één dag gaan bezoeken onder professionele begeleiding? Schrijf je dan in voor een van de thematours.

Thema-rondleidingen

Ook dit jaar kun je deelnemen aan rondleidingen onder begeleiding van experts in duurzaam bouwen. Zo dompelen we je - samen met onder andere Passiefhuis Platform, Dialoog, Steunpunt Duurzaam Wonen, Bouwen Oost-Vlaanderen en Abllo - onder in verschillende vormen van duurzaam bouwen, aan de hand van enkele sprekende voorbeeldprojecten.

Praktische info Ecobouwers Opendeur

Inschrijven voor de Ecobouwers Opendeur is gratis en kan op de website Ecobouwers. Op de website kan je grasduinen in de online catalogus met meer dan 140 woningen. De rondleidingen starten telkens om 10 en om 14 uur. Ook de praktische informatie over de begeleide thematours vind je op de site.
 
Bezoekers van de opendeurwoningen ontvangen een uitgebreide infomap en krijgen bij inschrijving een gratis toegangscode voor de beurs Hout en Groen Wonen, de grootste beurs in Vlaanderen over hout, ecologisch bouwen, hernieuwbare energie en gezond interieur.
 
Meer info: Ecobouwers.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in