Polystyreenplaat voor het gevelisolatiesysteem Knauf B1

Gewijzigd op 10/10/2013 door Gretel Kerkhofs

Op het domein van lage energiewoningen of passieve woningen is het gevelisolatiesysteem Knauf B1 een intelligente keuze. De volledige omkapseling van het gebouw met polystyreenplaten, biedt de ideale oplossing om warmteverlies tegen te gaan en is bovendien de perfecte bescherming tegen al te hoge zomertemperaturen.

Fabrikanten van gevelmaterialen

Knauf B1
(Arch. bur. B2 - Project Thermo-Efficace / Groupe Horizon)
© Knauf
De expertise van Knauf met gevelisolatie zoals het Knauf B1-systeem ligt aan de basis van de ontwikkeling van een nieuwe plaat met een nog betere warmtegeleidingscoëfficiënt. Knauf EPS 032 (λ = 0.032 W/m.K) is een grijze plaat van 1000 x 500 mm uit geëxpandeerd polystyreen met grafiet. De isolatieplaat is verkrijgbaar in dikten van 60 tot 200 mm.

Sluitend systeem

Om een perfect sluitend systeem te verkrijgen, zijn de twee langse boorden van het paneel voorzien van een tand- en groefsysteem. Het oppervlak van het paneel is aan beide zijden voorzien van inkepingen die bijdragen tot een uitstekende hechting van de Knauf kleef- en wapeningsmortel. Het volledige systeem beschikt niet enkel over een ATG-attest, wat de hoogstaande kwaliteit van het systeem garandeert, maar de gevelisolatie Knauf B1 heeft tevens een ETA-goedkeuring. Een certificering die het Europese kwaliteitsniveau van het systeem extra onderstreept.

Quix XL-element

Om het isolerende vermogen van het gevelisolatiesysteem te optimaliseren, kan aan de basis van de gevel het Quix XL-element gebruikt worden. Het Quix XL-element van polystyreen afgewerkt met een keramische plaat vervangt het metalen aanzetprofiel waardoor elke mogelijke koudetransmissie van buiten naar binnen uitgesloten wordt. Een gegeven dat bij lage energie of passieve woningen niet onbelangrijk is.

Meer info: Knauf

Folders over bouwwerken

Meer informatie op de website van deze bedrijven