Linnaeus: aantrekkelijk en strak

Gewijzigd op 10/10/2013 door Gretel Kerkhofs

Linnaeus
Linnaeus
© Wienerberger
Linnaeus
Linnaeus
© Wienerberger

De Linnaeus-collectie biedt gevelstenen met een typische Wasserstrich-look en tal van creatieve mogelijkheden voor hedendaagse projecten. Wienerberger voegde de Linnaeus-collectie dit voorjaar toe aan zijn gamma.


Hedendaagse architectuur vraagt karaktervolle stenen met een strak uiterlijk. De nieuwe strengpersstenen uit de Linnaeus reeks van Wienerberger beantwoorden ten volle aan deze vereiste.
Ze hebben de typische oppervlaktestructuur van een ‘Wasserstrich’-steen. Door de lichte nerving en schaving en hun subtiel persboordje zien ze eruit alsof ze werden gevormd door het persen van klei in een mal die verneveld werd met een kleine waterstraal. Dat maakt ze tot dankbare stenen voor stijlvolle gevels met pure lijnen.


Dankzij deze look is de natuurlijke kleur van de kleimix ook mooi zichtbaar. Daarnaast is het zacht genuanceerde aspect typerend voor de de Linnaeus stenen.
De Linnaeus reeks is momenteel beschikbaar in volgende varianten: Robinia (rood genuanceerd), Betula (donkergeel tot oranje genuanceerd), Tilia (rood genuanceerd met 10% oranjegetinte stenen), Salix (lichtgrijs-bruin), Fagus (bruin), Quercus (donkerbruin) en Gesmoord (zwart-grijs). De reeks is beschikbaar in het formaat 288 x 88 x 48 mm.


Meer info: Wienerberger

Fabrikanten van gevelmaterialen

Folders over bouwwerken

Meer informatie op de website van deze bedrijven