Kunststof gevelbekleding

Gewijzigd op 10/10/2013 door Gretel Kerkhofs

Kunststof gevelbekleding geeft een aparte look aan je gevel. Het bestaat in ontelbare vormen en samenstellingen. Zo heb je gevelmaterialen van pvc, of van een mix van pvc en houtvezels. Daarnaast kun je ook kiezen voor volkunststof.

Ga je voor een aparte look dan kun je kiezen voor kunststof panelen afgewerkt met laminaat. Sommige fabrikanten kunnen zelfs op maat werken: jij kiest de afbeelding, het patroon, de kleur ... en de fabrikant maakt hier gelamineerde panelen van. Voor een erg unieke en persoonlijke gevel. 

Fabrikanten van gevelmaterialen

Kunststof gevelbekleding laminaat
Met kunststof gevelbekleding in combinatie met laminaat kun je een afbeelding naar keuze op je gevel aanbrengen.
© Abet Laminati

Eigenschappen van kunststof gevelbekleding

  • Kunststof bekledingsprofielen combineren de duurzaamheid en het onderhoudsgemak van pvc (of een andere samenstelling met kunststof) met de gemakkelijke verwerkbaarheid van hout. Duurzaamheid mag je hier ook steeds vaker interpreteren als milieuvriendelijk(er), want almaar meer fabrikanten maken gebruik van gerecycleerde kunststof.
  • Op het vlak van structuur en kleur hebben pvc-profielen heel wat te bieden. Er is ontzettend veel keuze in kleur, structuur, afmetingen...
  • Bij sommige merken bestaat de mogelijkheid om het buitenschrijnwerk op kleurvlak en materiaalkeuze in harmonie met de kunststof gevelprofielen uit te voeren. Dit maakt dat de dakrand en dakoversteek in dezelfde kleur als ramen, deuren, gevel en garagepoort uitgevoerd kunnen worden.

Plaatsen kunststof gevel

  • Heel wat gevelsystemen kunnen op een vrij gemakkelijke manier op de gevel vastgezet worden, door middel van een onderstructuur (lattenwerk) en aangepast bevestigingsmateriaal. Fabrikanten leveren tegenwoordig ook kunststof gevelplanken die je met een simpel kliksysteem op de gevel kunt bevestigen.
  • Ook voor renovatie van de gevel is kunststof gevelbekleding geschikt. Je kunt het combineren met een extra laag isolatie, zonder meteen met grote diktes te moeten werken.

Folders over bouwwerken

Meer informatie op de website van deze bedrijven