Aanbevolen partners

Renson - Ventilatie, zonwering
Logo Sto NV
logo Xella
Bouwwerken

Xella garandeert snelste bouwmethode op de markt

Xella ontwikkelt met Silka kalkzandsteen een energiezuinig bouwsysteem dat het mogelijk maakt om sneller dan met andere materialen te bouwen. Grote bouwprojecten kunnen op korte termijn afgewerkt worden. Op die manier kan Xella snel en efficiënt inspelen op de steeds toenemende vraag naar sociale woningen en nieuwe schoolgebouwen.


Silka kalkzandsteenblokken maken het mogelijk om laagenergie- en passiefhuisgebouwen sneller en efficiënter te bouwen. Silka bestaat enkel en alleen uit water, kalk en zand: natuurlijke en onuitputtelijke grondstoffen. Dit duurzaam en milieuvriendelijk materiaal biedt ook een uitstekend warmtecomfort en akoestische isolatie. Wandoplossingen met Silka kalkzandsteen blijven ver beneden de vereiste EPB normen en komen de productiviteit en rendabiliteit op de werf, de kwaliteit van de woning en het budget van de bouwheer maximaal ten goede.
 

Ideale snelle oplossing voor woningtekorten

Omdat het bouwen met Silka kalkzandsteen zo snel en efficiënt is, kiest Thomas & Piron, één van de belangrijkste bouwfirma’s op de residentiële markt in België en in Luxemburg, bewust voor het Silka bouwsysteem. Een recent voorbeeld is de bouw van een residentieel complex in Lennik voor de creatie van een 200-tal wooneenheden. De eerste steen van de ruwbouw werd gelegd op 8 juni 2010 en tegen eind 2011 zullen de appartementen bewoonbaar zijn. Het zogenaamde “Lennik project” kadert in het Gewestelijk Huisvestingsplan van Staatssecretaris voor Huisvesting Christos Doulkeridis, en is ontstaan uit een publiek-private samenwerking. Het complex beantwoordt volkomen aan de laagenergie norm met een K22-waarde en een E65 energiepeil.
Ook voor dit project berekende Xella vooraf alle muren op maat wat toelaat om de verschillende wanddelen (ongeveer 20.000 m²) als totaal pakket en just-in-time te leveren. Eens de wanden geleverd zijn, kunnen ze vlot door 2 personen opgelijmd worden.

”Gezien de grote tekorten aan budgetvriendelijke woningen en publieke gebouwen, o.a. voor scholen, is de bouwsnelheid in combinatie met energiezuinigheid en duurzaamheid van Silka een belangrijke troef bij de keuze van een bouwsysteem. Het “Lennik project” is hier een mooi praktijkvoorbeeld van,” aldus arch. Filip Lammens, commerciëel directeur Silka bij Xella.

Meer info: Xella

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in