Aanbevolen partners

Renson - Ventilatie, zonwering
Logo Sto NV
logo Xella
Bouwwerken

Wienerberger geeft baksteen groen kantje

Wienerberger stelt zijn vernieuwde en uitgebreide Eco-brick gamma voor. De baksteen is lichter en smaller dan de traditionele baksteen. Dat biedt meer comfort en mogelijkheden voor nieuwbouw en renovatie.


De Eco-brick gevelsteen van Wienerberger is 25 tot 35 mm dunner dan de gebruikelijke gevelstenen en neemt daardoor gemiddeld 30% minder ruimte in beslag. Dit dankzij het UWF-formaat (200 x 65 x 48 mm) dat 6,5 cm dik is ten opzichte van de gebruikelijke gevelsteendikte van 9 tot 10 cm. Hierdoor kan je bij nieuwbouw de isolatiedikte verhogen zonder de wanddikte uit te breiden of woonruimte te verliezen. Eco-brick is dan ook dé geveloplossing voor energiezuinige woningen.
Eco-brick leent zich ook uitstekend voor renovaties waarbij de steen dienst kan doen als afwerking van een buitenisolatie op een bestaande gevel.


Meer gebruikscomfort en duurzaamheid

Eco-brick is lichter en biedt dus een groter gebruiksgemak. Er kan makkelijker gebouwd worden, en dat volgens de gekende, klassieke bouwmethoden en metseltechnieken.
De Eco-brick heeft nog andere groene kanten. Gezien zijn kleinere volume en gewicht vergt hij minder grondstoffen. Voor de productie en het transport is dan weer minder energie nodig, zodat de CO2-uitstoot daalt.


Meer keuze

Eco-brick beantwoordt aan alle kwaliteitsvereisten voor keramische gevelstenen en is verkrijgbaar in verschillende kleurvariëteiten: Terca Triton, Dione, Atlas, Reno, Norton, Preston, Rood, Ruston en Antraton.


Meer info: Wienerberger

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in