Verwarming
Elektrotechnieken
Energie

Warmtepompen en bij uitbreiding alle elektrische verwarmingsmogelijkheden zorgen voor meer duurzaamheid en moeten onderdeel uitmaken van een duurzame hervorming van de elektriciteitsfactuur

De Bond Beter Leefmilieu en ODE, de organisatie voor duurzame energie in Vlaanderen, lanceerden vandaag een pleidooi voor een duurzame en transparantie energiefactuur waarmee het gebruik van elektriciteit voor verwarming door de overheid moet worden aangemoedigd.

Als federatie die de elektrotechnische installateurs vertegenwoordigt, beaamt Nelectra dat elektrisch verwarmen veel beter is dan verwarmen op gas omdat het milieuvriendelijker en hernieuwbaar is. De weg naar fossielvrij verwarmen is ingeslagen, een logische volgende stap is dan ook dat de heffingen op de elektriciteitsfactuur verdwijnen om het verwarmen met elektriciteit ook financieel te stimuleren.

Nelectra vult in dit pleidooi graag aan dat ook andere elektrische verwarmingsmogelijkheden milieuvriendelijk en duurzaam zijn, naast de warmtepompen die vaak als voorbeeld naar voor worden geschoven. Viviane Camphyn, gedelegeerd bestuurder van Nelectra: “Ook elektrische convectoren, radiatoren, vloerverwarming en infraroodpanelen kunnen hun rol blijven spelen. We zijn ervan overtuigd dat een slimme sturing van deze types elektrische verwarming in combinatie met zonnepanelen eveneens een energievriendelijke investering kan zijn die gestimuleerd en beloond moet worden.”

Deze elektrische verwarmingsmogelijkheden geven de consument een breder pallet aan duurzame mogelijkheden waar in sommige omstandigheden de installatie van een warmtepomp niet altijd mogelijk en haalbaar is, in het bijzonder bij renovaties waar er noodgedwongen rekening gehouden moet worden met de bestaande situatie en beschikbare ruimte. Ook vormt een dicht stadsweefsel vaak een probleem.

Viviane Camphyn, gedelegeerd bestuurder van Nelectra: “We mogen trouwens ook niet vergeten dat voor wie in het verleden voor accumulatieverwarming heeft gekozen, een technologie die destijds volop gepromoot werd door de overheid, dit vaak het enige technisch uitvoerbare en haalbare alternatief is. Als we dit blijven afstraffen, dreigen we deze gezinnen – waaronder ook een grote groep (sociale) huurders – in energiearmoede te storten.

Nelectra pleit er dan ook voor dat de overheid snel een einde maakt aan de dubbelzinnige situatie waarbij enerzijds de elektrificatie van het wagenpark volop wordt aangemoedigd maar anderzijds elektrische verwarming die diezelfde stroom gebruikt op hetzelfde tijdstip, bestraft wordt.

Bron: Nelectra

Zehnder Fina Lean Bar

Zehnder

Zehnder Fina Lean Bar
Purisme in zijn mooiste vorm: Met zijn heldere en ingetogen vorm integreert de Zehnder Fina Lean Bar zich perfect in elke moderne badkamer. De handdoekhouder met zijn lineair design vormt een aanvulling op de vormentaal en zorgt er ook voor dat handdoeken heerlijk voorverwarmd worden.
Zehnder Fare Tech

Zehnder

Zehnder Fare Tech
De elektrische radiator Zehnder Fare Tech combineert esthetiek met intelligentie. Hij inspireert door een elegant gebogen vorm en een harmonieus geïntegreerde bedieningsunit. Met zijn verwarmingsprogramma's wordt efficiënt verwarmen zeer eenvoudig.
Zehnder Charleston

Zehnder

Zehnder Charleston
Het origineel onder de kolomradiatoren is een efficiënte allrounder, die overtuigt door vorm, functie en comfort. De elementbouwwijze geeft Zehnder Charleston een tijdloos uitzicht en elegantie. De kolomradiator zorgt voor een behaaglijke stralingswarmte en verandert de woonkamer in een wellness-oase.
Zehnder Zenia

Zehnder

Zehnder Zenia
Zehnder Zenia is een elektrische handdoekenwarmer, handdoekendroger, infraroodverwarming en warmeluchtblazer in één – in de vorm van een geïntegreerd apparaat dat zich dankzij zijn puristisch design perfect laat integreren in de moderne badkamer.
Zehnder Timia Verticaal

Zehnder

Zehnder Timia Verticaal
Perfecte symbiose van woonruimte en radiator. De nieuwe Zehnder Timia maakt indruk met zijn puristisch en onopvallend design, dat zich perfect integreert in elke leefruimte en zo het concept van de kamer op elegante wijze ondersteunt.
Zehnder Ribbon

Zehnder

Zehnder Ribbon
Zoals een stalen lint die de badkamerradiator omhult: Zehnder Ribbon overtuigt door modern design met oog voor het praktische. Zijn verspringende balken zijn geïnspireerd op architecturale bouwwerken met verschillende lagen.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in