Isoleren
Verwarming
Renoveren
Energie

Waar en hoe minder energie verbruiken? Ontdek het met de BENOvatietest!

De energieprijzen zijn de laatste tijd fors gestegen. Zoek je manieren om je energieverbruik en bijhorende kosten te verlagen? Dan is je woning energiezuiniger maken een slimme zet. Geen idee waar je moet beginnen? Met de BENOvatietest ontdek je hoe energie(on)zuinig je woning is, en hoe het beter kan, zelfs met enkele ingrepen.

Doe de BENOvatietest op www.BENOvatie.be

Surf naar www.mijnBENOvatie.be, vul er de BENOvatiest in en op basis van je antwoorden ontvang je in je mailbox een BENOvatierapport waarin staat hoe goed -of slecht - je woning scoort op het vlak hoe goed - of slecht - je woning scoort op het vlak dak-, gevel-, schrijnwerk- en vloerisolatie, verwarming en sanitair warm water, ventilatie, stroomopwekking, huisautomatisering, verlichting, waterbehandeling en regenwaterrecuperatie.

Samen met dit overzichtelijk en persoonlijk verslag krijg je - gratis, objectief en volledig op jouw maat - een schat aan waardevol BENOvatieadvies: info over de BENOvatiedoelstellingen, de beste oplossingen om die doelstellingen te bereiken, een link naar mogelijke plaatsers en verdelers, en een overzicht van alle premies waar je recht op hebt.

Wil je toch maar 1 stap tegelijk aanpakken - want je huis BENOveren hoeft inderdaad niet in één keer te gebeuren en kan ook stapsgewijs, volgens het beschikbare budget - dan kan je terecht op www.mijnBENOvatie.be.

Een eerste stap in je ideale BENOvatietraject is het BENOveren je dak. Op www.mijnBENOvatie.be vind je alle info over de isolatie-, luchtdichtings- en afwerkingsmogelijkheden bij de BENOvatie van je hellend of van je plat dak.

Na het dak zijn de buitenmuren de tweede grootste oorzaak van warmteverlies.Na je dak BENOveer je dus je buitenmuren aan de buitenkant, aan de binnenkant of in de spouw. Naast het puur isolerende besteedt mijnBENOvatie.be ook aandacht aan luchtdichting en afwerking van je geïsoleerde muren, zowel langs binnen (met gips) als langs buiten (gevelbekleding).

Door te zorgen voor een goede luchtdichtheid en een goede thermische isolatie kan je ook het warmteverlies doorheen glas, ramen en deuren sterk beperken. Dit is de derde stap voor wie wil BENOveren, net als stilstaan bij het belang van zonwerende beglazing of zonwering om oververhitting in je geBENOveerde woning te voorkomen.

Het BENOveren van de vloer is de vierde stap om tot een volledig geBENOveerde buitenschil van je woning te komen. Op www.mijnBENOvatie.be lees je alles wat je moet weten om je vloer te isoleren, luchtdicht te maken en af te werken.

In een ideaal BENOvatietraject zorg je niet alleen voor een goed geïsoleerde woningschil om de energievraag van je woning te beperken, je kiest ook voor de juiste energiebronnen en voor de juiste 'technieken' voor verwarming en sanitair warm water, ventilatie, huisautomatisering, verlichting, stroomopwekking, waterbehandeling en regenwaterrecuperatie.

Via www.mijnBENOvatie.be kan je ook het magazine BENO gratis aanvragen. In dit gratis blad vind je heel wat inspiratie en informatie over hoe je je BENOvatie het best aanpakt, krijg je tips & tricks om een maximale meerwaarde uit je renovatie te halen, maak je kennis met de nieuwste BENOvatieoplossingen, -apps en -tools, en vind je ook de weg naar betrouwbare aannemers en architecten om je BENOvatiewerken te laten uitvoeren.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in