Aanbevolen partners

Renson - Ventilatie, zonwering
Logo Sto NV
logo Xella
Bouwwerken

VMZ Mozaik-cassettes combineren esthetiek met energiebesparing

VMZINC lanceert een nieuw gamma zinken cassettes voor verluchte gevelsystemen. De VMZ Mozaik-cassettes zijn verkrijgbaar in een aantrekkelijke waaier van 5 tinten en 8 formaten, en munten eveneens uit door hun grote duurzaamheid en hun gemakkelijke en snelle plaatsing. In combinatie met isolatiemateriaal dragen de cassettes eveneens bij tot een aanzienlijke energiebesparing.


Zink wordt al lang niet meer uitsluitend in verband gebracht met dakgoten en daken. Ook als gevelbekleding wordt dit materiaal almaar populairder. Naast hun hoogwaardige bouwfysische eigenschappen onderscheiden de nieuwe VMZ Mozaik-cassettes zich ook door hun decoratieve kwaliteiten. De vele tinten en formaten, samen met de strakke belijning en de diepe groeven verlenen elke gevel een heel eigen, karaktervolle uitstraling. VMZ Mozaik verandert elke gevel in een eigenzinnige mixtuur van tinten en vormen, en weet als geen andere gevelbekleding elegantie te combineren met een expressief lijnenspel.


Vijf tijnten

VMZ Mozaik is verkrijgbaar in vijf aantrekkelijke tinten: Anthra-Zinc (antraciet), Quartz-Zinc (lichtgrijs), Pigmento rood, Pigmento blauw en Pigmento groen. De cassettes kunnen harmonieus worden gecombineerd met tal van andere bouwmaterialen. Naar wens kan elke tint worden toegepast als unikleur of in combinatie met één of meer andere tinten. Zo wordt elke gevel een uitdaging voor expressie en creativiteit.
Bovendien tellen de nieuwe VMZ Mozaik-cassettes 8 formaten, van 450x450 mm tot 2400x600 mm en zowel vierkant als rechthoekig, waardoor ze toepasbaar zijn voor elk bouwproject. Afhankelijk van het gewenste stijleffect kunnen ze worden geplaatst met alignerende voegen (dus in lange stroken) of met gedecaleerde voegen (trapsgewijs). Telkens weer zorgt de diepe groef voor een boeiend spel tussen licht en donker.


Zowel panelen op stock als op bestelling

VMZ Mozaik is op stock beschikbaar in Quartz-Zinc en Anthra-Zinc in de maten 600 op 600 en 1200 op 600. Plaatsers kunnen hierdoor snel aan de slag.
Voor architecten die een uniek spel van kleur en vorm willen uitwerken, zijn alle andere standaard maatvoeringen en tinten beschikbaar op bestelling. Zo krijgen ze de mogelijkheid om op de gevel van een gebouw hun architecturale handtekening te zetten.


Snelle en vakkundige plaatsing

Een extra belangrijk voordeel van de nieuwe VMZ Mozaik-cassettes is de snelle plaatsing. Ze haken gemakkelijk in elkaar en worden gemonteerd op een aluminium draagstructuur. Speciaal gereedschap is niet nodig, de onzichtbare bevestiging gebeurt door middel van vijzen in vooraf aangebrachte vijsgaatjes. De VMZ Mozaik-cassettes kunnen op de werf ook gemakkelijk worden versneden en aangepast.
Bij de plaatsing zijn een goede verluchting en een goede draagstructuur van essentieel belang. Achter de panelen moet over het hele geveloppervlak, een continu doorlopende verluchte ruimte van minimum 2 cm worden voorzien.


Uitermate geschikt voor renovatie

De nieuwe VMZ Mozaik-cassettes kunnen niet alleen worden toegepast in nieuwbouwprojecten. Dankzij hun licht gewicht zijn ze ook prima geschikt om bestaande gebouwen met een lichte fundering bijkomend of achteraf te isoleren. Hoe dik de isolatie wordt aangebracht, is eender, en ook het type van de isolatie kan vrij worden bepaald. Op die manier kan VMZ Mozaik bijdragen tot een aanzienlijke energiebesparing. Door het lage soortelijk gewicht van zink wordt de bestaande constructie minimaal belast. Dat is een groot voordeel in vergelijking met andere soorten gevelbekleding.

Meer info: VM Zinc


VM Zinc - Paleis 5 - stand 119 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in