Aanbevolen partners

Renson - Ventilatie, zonwering
Logo Sto NV
logo Xella
Bouwwerken

VM Zinc helpt 1.000.000 bomen planten

Voor VM Zinc, marktleider in zinken goten, dak- en gevelbekleding, beperkt het begrip duurzaamheid zich niet louter tot haar producten. De Umicore Building Products-divisie wil ook haar steentje bijdragen tot een mens- en milieuvriendelijke wereld. Daarom plant VM Zinc 2,5 ha bos in Gooik. De officiële opening van het VM Zinc-bos vindt plaats op 27 maart.


Bomen, een duurzame investering

Onder impuls van de interne milieuwerkgroep besloot VM Zinc 2,5 ha bomen aan te planten in het kader van de '1.000.000 bomen Voor Vlaanderen'-campagne (www.1miljoenbomen.be). En omdat duurzaamheid enkel zin heeft als ook onze kinderen en kleinkinderen er iets aan hebben zal de gemeente Gooik een groot deel van het VM Zinc-bos als speelbos kunnen benutten onder de naam 'Het Perenbos’. Met dank aan eigenaar Hugo Thienpont die hiervoor zijn terrein beschikbaar stelt.


VM Zinc, een duurzame onderneming

‘Wil je de wereld veranderen, begin dan eerst bij jezelf’, denkt men bij VM Zinc. De interne milieu-werkgroep streeft er op dagdagelijkse basis naar de ecologische voetafdruk van het volledige bedrijf zo gevoelig mogelijk te verminderen. Enkele voorbeelden daarvan zijn de eco-vriendelijke wagens, duurzame leveringen (werken met bedrijven in de buurt van het bedrijf), carpoolen en zoeken naar nieuwe verpakkingsmogelijkheden. We spreken hier van een ware bedrijfsspirit: er worden zelfs e-positief rijlessen aangeboden, sorteren is een absolute must en printen gebeurt op FSC-papier, afkomstig uit duurzaam beheerd bossen.


Mensen, een duurzame relatie

VM Zinc wil de duurzame spirit die in het bedrijf heerst, ook naar andere mensen uitdragen. Vandaar dat het VM Zinc-bos ook als speelbos zal fungeren. Want zichzelf bekommeren om de toekomst van het milieu is een lange-termijn-visie die moet worden aangevuld met ecologische resultaten op korte termijn. En met een sociale component. Ook nu reeds moeten gepensioneerden, ouders en kinderen al van investeringen in de toekomst kunnen genieten. Inwoners en bezoekers van Gooik kunnen dat vanaf 27 maart 2011 vast en zeker in het nieuwe VM Zinc-bos annex speelbos.


Meer info: VM Zinc

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in