Aanbevolen partners

Renson - Ventilatie, zonwering
Logo Sto NV
logo Xella
Bouwwerken

Vandersanden pakt uit met 8 nieuwe kleuren

Steenfabrieken Vandersanden stelt 8 nieuwe kleuren voor in zijn gamma handvormgevelstenen. Met deze nieuwe kleuren speelt de fabrikant in op de vraag naar een ruimere kleurenkeuze.
Om de nieuwkomers een goede start te garanderen, geeft Vandersanden overigens een korting van 1 euro per vierkante meter.


Wie bouwt of renoveert, probeert een eigen stempel op zijn woning te drukken. Een unieke touch kan je vrij gemakkelijk geven in de vormgeving, de gevelmaterialen of het kleurgebruik. Vandersanden speelt hier op in door zijn gamma handvormgevelstenen uit te breiden met maar liefst 8 nieuwe kleuren, verdeeld over de reeksen Attitude, Impulse en Nostalgie. Zo’n ruime uitbreiding is overigens niet vaak gezien in de baksteenbranche.

De Attitude-reeks met zijn strakke, uniforme gevelstenen is geknipt voor moderne architectuur. De liefhebbers van grijstinten in dit genre zullen zeker gecharmeerd worden door Leto (donkergrijs) en Quartis (licht metaalgrijs).
Wie in het moderne of hedendaagse genre een genuanceerde steen zoekt, moet beslist eens naar het Impulse-gamma kijken. Deze serie wordt aangevuld met de kleuren Cortona (grijs genuanceerd antraciet), Carbon (blauw genuanceerd zwartpaars) en Sao Paulo (bronsbruin genuanceerd).
Deze laatste kleur werd overigens op vraag van de gerenommeerde Nederlandse architect Hans Been ontwikkeld voor de realisatie van een prestigieus project. Hij zag de steenkleur in een hotel in het Braziliaanse Sao Paolo en vroeg Vandersanden een dergelijke steen te ontwikkelen. Vandaar ook de naam van deze gevelsteen.
Dit is overigens niet de eerste keer dat Steenfabrieken Vandersanden maatwerk levert in de ontwikkeling van een gevelsteen. Voor unieke projecten doet de producent graag een extra inspanning.

Verouderde tinten
De laatste drie kleuren werden aan het Nostalgie-gamma toegevoegd. Deze reeks verouderde gevelstenen krijgt aanvulling van Oud Blanckaert (zacht geelgrijs genuanceerd), Oud Halewijn (oranjerood met beige) en Oud Hekelgem (Oranjerood met wit).
Deze verouderde stenen zijn volgens een gepatenteerd procédé vervaardigd. De veroudering gebeurt voor het bakproces, waardoor de stenen ook in aanmerking komen voor een CE-markering.

Promotie
Om de 8 nieuwe kleuren van een goede start te verzekeren, biedt Vandersanden een unieke promotie. Wie voor 31 december 2008 zijn gevelstenen aankoopt, krijgt een korting van 1 euro per vierkante meter. Dit met een maximum van 250 euro.
Om in aanmerking te komen voor de korting, kies je één van de nieuwe kleuren en stel je een dossier samen met de ingevulde waardebon (verkrijgbaar op de website www.vandersanden.be), een kopie van de bouwvergunning, een kopie van de factuur van de gevelstenen en stuurt dit voor 31 december naar Vandersanden.

Meer info: Vandersanden

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in