Aanbevolen partners

Renson - Ventilatie, zonwering
Logo Sto NV
logo Xella
Bouwwerken

Van geluiddempende tot isolerende vloerelementen

De Confederatie Bouw Limburg hecht bijzonder veel belang aan innovatie in onze provincie. Volgens Rik Mondelaers, directeur van de Confederatie is de firma Echo zeker een toonaangevend bedrijf op het vlak van vernieuwende technologie en tevens een pionier om de akoestiek te verbeteren in appartementen, kantoor- en woongebouwen.
Daar waar Echo in zijn producten altijd al veel belang hechtte aan duurzame en hoogwaardige vloeroplossingen, wordt deze duurzaamheid gekoppeld aan akoestisch comfort en energiebesparingen.

Met de zogenoemde dB-Deck kiest Echo voor de gekende kwaliteit en sterkte die zijn vloerelementen kenmerken. “Maar daarnaast staat dB-Deck ook voor meer akoestisch comfort in de appartementsbouw,” zegt Bob Cyuvers, bestuurder bij Echo.

“Onderzoek leerde ons dat 60 procent van de bewoners van appartementen niet tevreden is over de huidige geluidsisolatie. En er is in een appartement niks zo storend als alles horen wat je buurman doet.”

dB-Deck
Echo ontwikkelde het dB-Deck, dat storende geluidende in appartementen gevoelig vermindert. “Het concept is eerder vrij eenvoudig”, aldus Echo-woordvoerder Eddy Kellens. “Tussen twee materiaallagen zitten lucht en een veer. Daar waar de eerste laag van een welfsel of vloerelement door een geluid begint te trillen, werkt de tussenlaag als een schokdemper, zodat deze trillingen aanzienlijk verminderd worden.”

Dergelijk vloerelement is ook nog eens eenvoudig in opbouw en wordt kant en klaar op de werf geleverd. Het dB-Deck is ook dunner, zodat de architect meer ruimte ter beschikking krijgt. Tenslotte beantwoordt het dB-Deck al aan de strengste akoestische normen.
Waar Echo zich met het dB-Deck vooral richt naar de particulier en de appartementsbouw ontwikkelde men voor de utiliteitsbouw het Climadeck.

Klimatisatie
“Met dit systeem zetten we de stap naar het terrein van de klimatisatie en komen zo tegemoet aan de steeds grotere vraag naar duurzame koel- en verwarmingssystemen. Met ons Climadeck maken we weliswaar zoveel mogelijk gebruik van de gratis zonnewarmte. ’s Nacht absorberen onze elementen dan weer koelte die we overdag afleveren aan de omgeving. Deze manier van werken heeft natuurlijk een gunstige weerslag op het energieverbruik en daardoor ook op het milieu.” De groep Echo telt in totaal ruim 750 werknemers. In de vestiging in Houthalen-Helchteren zijn 325 mensen aan de slag. Het bedrijf boekte in 2006 een omzet van 46 miljoen euro.

copyright Het belang van Limburg

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in