Aanbevolen partners

LOGO Huysman Bouw sleutel op de deur
Sleutel-op-de-deur

Uitstekende scores voor nieuwe houten systeemwand

De vernieuwde houten systeemwand van Dewaele Houtskeletbouw kan uitpakken met uitstekende resultaten op het vlak van geluiddemping en brandveiligheid. Samen met de erg goede isolatiewaarde zorgen deze eigenschappen voor een houten wand die ideaal is voor lage energiewoningen en passiefhuizen en zelfs voor appartementen.


Voor de akoestische test onderzocht het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB)de nieuwe wand naar geluidsdemping binnen een pas gebouwd huis. Ook in de aanpalende woningen deden de onderzoekers akoestische metingen. De resultaten zijn volgens Dewaele verbluffend. Op zowat alle testen voldoet het vernieuwde wandconcept  aan de normering voor verhoogd akoestisch comfort. Uitstekend nieuws, wetende dat deze eisen een pak hoger liggen dan de minimale vereisten. Opvallend hierbij is dat de vloeropbouw zo goed scoort dat deze nieuwe opbouw, zonder verdere ingrepen, perfect kan toegepast worden voor appartementen.

 

Brandveilige houten wand

De brandtest, uitgevoerd in het brandlabo van Warrington Fire, levert zo mogelijks nog betere resultaten. De nieuwe systeemwand van 3 op 3 meter werd ingebouwd (zie foto) in een oven waarbij de temperatuur geleidelijk opliep tot meer dan 1000 graden. Na twee uur testen bleek de wand nog steeds volledig intact. Opvallend hierbij is dat de temperatuur aan de buitenzijde nog steeds minder dan 100 graden bedroeg. Het vernieuwde wandconcept biedt zo maar liefst 4 keer langer weerstand dan wat wettelijk vereist is. Met deze uitstekende resultaten, zet Dewaele zonder meer de norm in houtskeletbouw. De energiezuinige woningen van Dewaele meten zich immers met de allerbeste, dat blijkt al jaren uit het uitstekende E-peil en de sterke K-waarde.

 

Luchtdichte wand

Het vernieuwd wandconcept, dat als integrale oplossing kan dienen voor lage energie- én passiefwoningen, combineert ecologische eigenschappen met een extreem goede isolatiewaarde. Waarbij de totale wanddikte beperkt blijft. Dit in combinatie met de inspanningen op vlak van luchtdichtheid en een nieuw, zelf ontwikkeld raamsysteem laat Dewaele Bouwbedrijven toe om op een eenvoudige manier lage energiewoning of zelfs passiefhuizen te bouwen. Zo halen de huizen in houtskeletbouw van Dewaele makkelijk een U-waarde van 0,111/m²K met een wanddikte van slechts 41,5 cm.

Je kan de nieuwe systeemwanden bekijken in de toonzaal van Dewaele Houtskeletbouw in Deerlijk, op de Passiefhuisbeurs in Brussel (10 en 11 september 2011) en op de Bisbeurs in Gent (van 8 tot en met 16 oktober 2011).
 

Meer info: Dewaele Houtskeletbouw
 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in