Aanbevolen partners

LOGO Huysman Bouw sleutel op de deur
Sleutel-op-de-deur

Sleutel op de deur renoveren

De renovatiemarkt is de sleutel op de deurbouwers niet vreemd. De knowhow om te renoveren verschilt dan ook niet zoveel van die voor nieuwbouw. Er zijn verschillende sleutel op de deur bouwbedrijven die zich op renovatieprojecten toeleggen.

Voordelen

 • Geen risico’s
  Een renovatieproject houdt altijd een risico in omdat de bestaande situatie niet volledig gekend is. Een sleutel-op-de-deurfirma draagt dit risico wanneer ze de opdracht aanneemt.
 • Duidelijke kostenraming
  Onvoorziene omstandigheden betekenen ook onvoorziene kosten. Een sleutel-op-de-deurbedrijf biedt voor de start van de werken een duidelijke kostenraming. De uiteindelijke prijs zal hier ook dicht bij aansluiten.
 • Overzichtelijke planning
  Wanneer u met verschillende aannemers in zee gaat, is het moeilijk een strakke planning vast te leggen. Een sleutel-op-de-deurfirma werkt met een duidelijke planning. Zo weet u exact hoe lang u huis in een werf herschapen zal zijn.
 • Goede coördinatie
  Het is een hele opgave de verschillende partijen te laten samenwerken binnen de afspraken en vooropgestelde timing. Een sleutel-op-de-deurfirma heeft hier de nodige ervaring in.
 • Eigen architect of ontwerp
  Je hebt de vrijheid om met een eigen voorontwerp of schets of het kant-en-klare ontwerp van je architect aan te kloppen bij een sleutelklare bouwer. De meeste firma’s hebben ook een eigen ontwerpafdeling die je bij het ontwerpen kunnen begeleiden of die tips en advies kunnen geven bij jouw eigen ontwerp.
 • Aanpasbaar wonen
  Een sleutel op de deuraannemer kan uw woning ook verbouwen met het oog op aangepast wonen voor de oude dag of in geval van een handicap. Sommige bedrijven hebben zelfs samenwerkingen met specialisten op dit vlak.

Werkwijze

Net als bij een nieuwbouwproject zet de sleutel op de deur bouwer zijn volledige kennis in voor de realisatie van een renovatie- of uitbreidingsproject. Dat traject start doorgaans bij de creatieve cel en passeert via de toonzaal om de materialen te kiezen en langs de planningsafdeling om de werken te plannen. Tijdens de uitvoering heeft u doorgaans één aanspreekpunt bij wie u terecht kunt met al uw vragen.

Aandachtspunten

 • Een sleutel op de deurbedrijf zet zich doorgaans aan grotere renovatie-opdrachten
 • Voor kleine projecten binnen één vakgebied, schakel je best een gespecialiseerde aannemer in
 • Sommige aannemers komen ook terug wanneer bestaande klanten om een uitbreiding vragen
 • Vraag een zo gedetailleerd mogelijke offerte

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in