Aanbevolen partners

LOGO Huysman Bouw sleutel op de deur
Sleutel-op-de-deur

Wat is sleutel-op-de-deur bouwen?

Sleutel-op-de-deur bouwen betekent dat één bedrijf de bouw van de volledige woning voor zijn rekening neemt, dit van de administratieve voorbereidingen tot en met de tuinaanleg. Bij een sleutel-op-de-deur woning hoef jij je alleen bezig te houden met het ontwerp en het kiezen van de materialen.

Wat is sleutel-op-de-deur bouwen?

  • De sleutel-op-de-deurfirma maakt samen met jou en haar architect het plan van de woning op. Sommige bedrijven hebben ook interieurarchitecten in huis om je bij te staan. Bij de meeste sleutel-op-de-deurbedrijven kun je overigens ook terecht om het plan van jouw architect te laten realiseren.
  • Wanneer jullie het eens zijn over het plan en de te gebruiken materialen, verzorgt het sleutel-op-de-deurbedrijf de volledige administratieve procedure voor de aanvraag van de stedenbouwkundige vergunning, of indien nodig zelfs de verkavelingswijziging. Dit administratieve werk wordt natuurlijk in de eindprijs verrekend.
  • De materialen voor de woning kan je bij heel wat sleutel-op-de-deuraannemers in een eigen toonzaal kiezen. Andere sleutel op de deur firma's nemen je mee naar de toonzalen van hun leveranciers en begeleiden je in de keuze.  
  • Sommige sleutel-op-de-deur bedrijven werken met vaste leveranciers voor hun materialen. Dit vertaalt zich in de materiaalprijzen omdat ze grote hoeveelheden afnemen. Bijgevolg kunnen sommige sleutel-op-de-deur bouwers de woning aan een interessantere prijs realiseren dan wanneer je zelf verschillende aannemers zou gaan bij elkaar zoeken. 
  • De prijs voor de sleutel-op-de-deur woning wordt in het contract bepaald. Hier wordt niet van afgeweken tenzij zich onverwachte meerkosten voordoen. Bijvoorbeeld een extra deur plaatsen of een muur verplaatsen. 

Wet Breyne

  • Belangrijk om weten is dat de sleutel-op-de-deur aannemers zich aan de Wet Breyne dienen te houden.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in