Nadenken over bouwen

Skelletize je bouwproject

Van tijdloos klassiek tot strak ultramodern, met Skellet realiseer je moeiteloos elke bouwstijl. De structuur biedt je de vrijheid om ze in eender welk materiaal af te werken. Skellet is bovendien ruim toepasbaar: van de woning over het tuinhuis en de carport tot de garage en het poolhouse.
Met Skellet bouw je kwalitatieve stalen constructies. Het bouwen is eenvoudig, verloopt snel, maatvast en is goedkoper dan de traditionele bouwmethodes. Het systeem bestaat uit een stalen kokerprofiel en diverse verbindingsstukken. Het vierkante kokerprofiel is beschikbaar in twee formaten: 100 bij 100mm en 75 bij 75mm. De profielen zijn kruisvormig. De twee vlakken die de hoek vormen zijn daartoe 25mm teruggelegd. Deze symmetrische koker heeft in zijn omtrek 4 werkvlakken waartegen je beplating kunt plaatsen. In de 8 terug liggende vlakken kun je verbindingen maken dankzij een scala aan verbindingsstukken.
 

Aannemer of doe-het-zelver

“De kokerprofielen kunnen in de x-, y- en z-as om de 25 mm gekoppeld worden door middel van verbindingsplaatjes en structurele blindklinknagels. Eén structurele blindklinknagel kan een afschuifkracht van 1,1 ton aan. De meest eenvoudige verbinding bestaat uit minimaal 8 rivetten. Op de kokerprofielen zijn er merktekens op telkens één meter van elkaar en op 100mm. Zo kun je snel de juiste afmeting van een profiel aflezen zonder het te moeten opmeten,” licht Ivo Swenters van Skellet toe. Skellet biedt een systeem aan waarmee niet alleen een aannemer kan bouwen maar ook een doe-het-zelver.

Meer info: Skellet

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in