Aanbevolen partners

Renson - Ventilatie, zonwering
Logo Sto NV
logo Xella
Bouwwerken

Ruwbouw

De vragen

 1. Waarom moet de Habitos-bezoeker zeker naar uw stand komen?
 2. Welk product sluit het best aan bij het Batibouw-thema van dit jaar: duurzaam bouwen?
 3. Welke duurzame tip heeft u voor de bezoeker?

 

Eternit

Eternit - stand 05.517

 1. Met de Arizona biedt Eternit een esthetische oplossing op fotovoltaïsche panelen in een leiendak te integreren. Je merkt nauwelijks visueel verschil met de leien, maar kan wel groene energie capteren.


Gyproc

Gyproc - stand 05.201

 1. Gyproc en Isover bieden totaalconcepten voor nieuwbouw en renovatie. Zeker een bezoek waard als u gaat bouwen of verbouwen.
 2. Alle Gyproc-systemen zijn ‘duurzame oplossingen’. Gyproc is het bouwmateriaal van de toekomst. Dankzij de heel lage energiekost in productie, de oneindige recyclagemogelijkheden van gips en de flexibiliteit van bouwen met lichten scheidingswanden en plafonds, is Gyproc het bouwmateriaal van de toekomst die in meer en meer toepassingen in de bouw zal gebruikt worden.
 3. Gyproc lichte wanden kunnen meeleven met de gezinsbehoeften en samenstelling van het steeds veranderende gezin. Een kamer erbij, een grote ruimte creeeren, een opdeling maken om te verhuren, noem maar op. Met Gyproc heeft u alle oplossingen bij de hand om van duurzaam bouwen echt een succes te maken.

Kijk hier voor het persbericht van Gyproc


Isover

Isover - stand 05.201

 1. De Isover isolatie-oplossingen streven ernaar om energiebesparingen terug te brengen naar de essentie. Of het nu om isolatie bij nieuwbouw of renovatie gaat, beide zaken komen aan bod op de stand.
 2. Het Isover Multi-Comfort House. Het Multi-Comfort House is Isover’s interpretatie van het passiefhuisconcept. Isover gaat hierin een stap verder dan het klassieke passiefhuis door de energiebesparende functie te combineren met een nog groter wooncomfort. Het Multi-Comfort House is duurzaam in alle aspecten: economisch, maatschappelijk en milieuvriendelijk
 3. De goedkoopste energie is diegene die je niet gebruikt. Door extra te isoleren haal je eenvoudig je energiebehoefte naar omlaag.

Lees hier het persbericht van Isover


Knaepen gevelbepleistering

Knaepen Gevelbepleistering - stand 05.106

 1. Om gevelpleister in al zijn facetten te ontdekken.
 2. Gevelpleisters worden van natuurlijke grondstoffen gemaakt.
 3. Verzorg de detaillering van het gebouw. Op die manier an je onnodige vervuiling tegen gaan.

 


Koramic

Koramic - stand 05.309

 1. Voor de nieuwigheden:
  • Nieuwe brede & lange tegelpan Plato.
  • Nieuwe KoraSun zonnepanelen voor naadloze integratie
  • Havana, fonkelnieuwe kleur voor de Bisch Alegra pan.
  • Cottage: nieuwe en derde verweerde uitvoering op de Stormpan 44 rood.
  • KoraTech: Aangepast en vernieuwd gamma technische hulpstukken voor dakafwerking
 2. De KorSun zonnepanelen die naadloos in de Koramic kleidakpannen worden geïtegreerd.
 3. Kies voor kleidakpannen van Koramic. Ze zijn natuurlijk zuiver, onbrandbaar en vorstbestendig. Ze zijn oneindig recycleerbaar, onderhoudsarm en gaan lang mee.

Lees hier het persbericht van Koramic


Monier

Monier - stand 05.101

 1. Om het complete assortiment pannen te bewonderen in een aangename atmosfeer en meer te weten te komen over waarop te letten bij een hellend dak. Nog al te vaak wordt aan de belangrijke rol van een dak te weinig aandacht besteed.
 2. Onze energiepanelen voor PV en zonneboiler, de loodvervangende aansluitingsband Wakaflex en de Glazurondakpannen
 3. Ook de dakbedekking kan zijn steentje bijdragen aan milieubewust bouwen. Onze betondakpannen Glazuron zijn door NIBE uitverkoren tot milieuvriendelijkste dakbedekking.
   

Nelissen

Nelissen - stand 05.511

 1. We bieden een waaier aan van handvormgevelstenen. Voor elke stijl kan de (ver)bouwer bij ons terecht. Onze 3 nieuwe kleuren worden op Batibouw voorgesteld. We helpen u graag bij uw keuze. Daarnaast zetten we dunbedmorel en lijmen in de kijker. Nieuw tot slot zijn de Lücking snelbouwblokken.
 2. Onze gevelstenen zijn op en top duurzaam. Ze worden gemaakt van natuurlijke materialen en hebben een warmteaccumulerend effect: in de winter blijft de warmte langer binnen, in de zomer de koelte.
  De ontginningsputten worden ook altijd opnieuw aangevuld met aarde afgegraven uit bouwputten.
 3. Duurzaam (ver)bouwen is bouwen met aandacht voor grondstoffenverbruik, en kiezen voor mens- en milieuvriendelijke materialen.
   

Recticel

Recticel - stand 04.519

 1. Op Batibouw brengen wij het unieke Powerroof systeem voor hellende daken onder de aandacht. Wie naar de Recticel stand komt, kan er een wedstrijdformulier invullen, en maakt kans op een gratis Powerroofdak. Wie meedoet aan de wedstrijd, ontvangt bovendien de Powerroof brochure.
 2. Powerroof van Recticel Insulation is een duurzaam isolatiesysteem voor hellende daken.
 3. Powerroof is een isolatie die levenslang meegaat. Isoleren doe je maar één keer. Je kan dus maar beter kwaliteitsisolatie gebruiken.
  Isolatie loont! Isoleren kost geld, maar in een goed geïsoleerde woning moet je minder verwarmen, wat je een aanzienlijk goedkopere energiefactuur oplevert.

Vandersanden

Vandersanden - stand 05.417

 1. Kom de 8 nieuwe kleuren in ons gamma ontdekken
 2. Gevelsteen is een duurzaam product. Het heeft een levensduur van meer dan 100 jaar, is gemaakt van natuurlijke materialen en is herbruikbaar.
 3. Benut de accumulerende eigenschappen van gevelsteen in je interieur. In de zomer wordt koelte langer gebufferd en in de winter de warmte.

Lees hier het persbericht van Vandersanden 


VM Zinc

VM Zinc - stand 05.121

 1. Onze overlappingspanelen. Dit is een muurbekleding met het uitzicht van een plankenbekleding.
 2. Zink. Het materiaal vraagt veel minder energie om te verwerken dan aluminium en is bovendien licht, waardoor de onderliggende draagstructuur ook veel minder zwaar moet zijn.
  Er zijn bovendien verschillende vormen van dakopbouw mogelijk.
 3. Een zinken dak gaat minimaal 60 tot 70 jaar mee. Een zinken gevelbekleding wordt gemakkelijk een eeuw oud.

Wienerberger

Wienerberger - stand 05.415

 1. Ontdek de nieuwe kleiklinkers van Terca, het fluisterstil wonen met Terca Porotherm, onze visie op het passiefhuis en verouderde gevelstenen van Terca en Desimpel
 2. Baksteen in het algemeen is een duurzaam product.
 3. Baksteen is een volledig natuurlijk product dat thermisch regulerend werkt en volledig recycleerbaar en herbruikbaar is.

Lees hier het persbericht van Wienerberger
Doe mee aan de Batibouwwedstrijd en laat je fotograferen op de stand


Xella

Xella- stand 05.307

 1. Aan de hand van een praktische brochure 'Duurzaam bouwen' legt Xella via casestudies van recent gebouwde woningen uit wat energiezuinig bouwen is en wat het verschil is tussen een laagenergiewoning en een passiefhuis. Deze brochure is gratis verkrijgbaar op onze stand.
 2. De impact van een materiaal op het milieu hangt volledig af van de volledige levenscyclus van een materiaal: het energieverbruik bij de productie, het gebruik van schadelijke stoffen in het productieproces,... Zowel Ytong als Silka scoren heel hoog en zijn dus duurzame materialen bij uitstek.
 3. Kom naar de stand van Ytong en Silka en ontvang onze brochure Duurzaam Bouwen.

Lees hier het persbericht van Xella
Vraag de brochure over duurzaam bouwen aan

 

Naar buitenschrijnwerk

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in