Aanbevolen partners

Renson - Ventilatie, zonwering
Logo Sto NV
logo Xella
Bouwwerken

Outdoor Wood Concepts: Free Willy en meer

Houtmagazijn Verdonckt bewijst met de Outdoor Wood Concepts dat ook in een traditionele markt verrassende en duurzame innovaties mogelijk zijn. Zo is er de Free Willy; een gevelbekleding in massief Western Red Ceder hout. Het lijkt op een open gevelbekleding, maar biedt een aantal sterke voordelen op ecologisch en ventilatie gebied.
“Het vernieuwende van Free Willy zit in de uitgesproken vormen, het ecologisch verantwoord materiaalgebruik (PEFC gecertifieerd) en de innovatieve oplossing om ventilatie te verzekeren. Ventilatie is bij houten gevelbekledingen uiterst belangrijk” licht Stephan Rogge, zaakvoerder van Outdoor Wood Concepts toe.

Tand-en-groef-systeem

De planken van de Free Willy zitten aan elkaar met een tand-en-groef-systeem waardoor de gevel volledig gesloten is. De planken zijn elke 30cm voorzien van een onzichtbare ventilatiegleuf die onbereikbaar is voor regen, maar toch de nodige verluchtig aan de wand biedt. De gevelbekleding is voorzien van een geschaafde lijn zodat de plaatser onmiddellijk ziet waar hij dient te vernagelen om te komen tot een verdoken bevestiging.

Samenwerking met Roel Vandebeek

Houtmagazijn Verdonckt en productdesigner Roel Vandebeek (Beek Design) gaan trouwens een jaar lang intensief samenwerken om creatieve vernieuwingen te brengen binnen het reeds vooruitstrevende gamma Outdoor Wood Concepts. Dit gebeurt in het kader van 5x5 – een initiatief van designregio Kortrijk dat vijf topdesigners aan evenveel regionale bedrijven koppelt. Vanuit een creatieve en economische kruisbestuiving ontwerpt en vermarkt dit initiatief een nieuw product of dienst. De opportuniteit om meer dan een jaar intens samen te werken met een gerenommeerd en veelzijdig talent als Roel Vandebeek, moet een nieuwe wind laten waaien door hun innovatie- en designtrajecten.

Meer info: Outdoor Wood Concepts

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in