Aanbevolen partners

LOGO Huysman Bouw sleutel op de deur
Sleutel-op-de-deur

Oase van rust aan de kust

Energiezuinig, luchtig en veel daglicht. Dat zijn de kernbegrippen die de nieuwe kijkwoning van Bouwonderneming Danneels typeren. De woning werd gebouwd in Bredene. Ze biedt een hoog comfortgehalte en oogt ruim. Zo creëerde Danneels als het ware een oase van rust aan de kust.

Identikit
 
  • Type woning: Gesloten
  • Stijl: Modern
  • Locatie: Ploegstraat 20 - 8450 Bredene
  • Woonoppervlakte: 185m²
  • Oppervlakte bouwgrond: 243m² 
  • Te bezichtigen: Op afspraak
  • Architect: Marc Lammerant - Wingene 

Bouwkundig

Bouwmethode: klassiek
Materiaalgebruik
Gevel: gevelsteen van Wienerberger, type Illuzo combinatie van grijszwart en grijs
Dak: zwarte keramische dakpan van koramic, Type actua
Buitenschrijnwerk: PVC raam- en deurprofielen van Deceuninck, type zendow 5 kamerprofiel; dubbelwandige geïsoleerde en geautomatiseerde sectionaalpoort van Hörmann

Energie

K-waarde: K 35
E-peil: E 57
Verwarmingssysteem: Condensatieketel van Junckers
Energiebron: Gas
Ventilatiesysteem: Type D met vochtsensor
U-waarde ramen: profiel: 1,61 W/m²K
U-waarde glas: 1,1 W/m²K
 
Dakisolatie: spijkerflensdeken in het hellende gedeelte van 18cm en een spijkerflensdeken van 15 cm in de houten roostering tussen eerste en tweede verdieping.
Muurisolatie: PUR Isolatie, Type Recticel Eurowall 8 cm
Vloerisolatie: ter plaatse gespoten PUR isolatie 8 cm

Interieur

De woning biedt alle leefruimtes op de gelijkvloerse verdieping: Inkomhal, toilet, keuken, zithoek, eetruimte en inpandige garage. Op de bovenliggende verdiepingen bevinden zich de nachtruimtes en het technische lokaal. Op de eerste verdieping zijn dat 3 slaapkamers – waarvan 1 met dressing – een badkamer en een apart toilet die uitgeven op de nachthal. Op de tweede verdieping is er nog een vierde slaapkamer, technische ruimte annex berging en een nachthal. 

Materiaalgebruik vloeren

  • Gelijkvloers, toilet en badkamer op de verdieping: keramische tegel
  • Nachthal en slaapkamers: laminaat

Comfort

De kijkwoning is gebouwd volgens de recentste isolatie- en ventilatienormen met een E-peil van 57. Ze is voorzien van een geïsoleerde en automatische sectionaalpoort. De keuken is volledig uitgerust en de badkamer is voorzien van bad, douche, wastafel en toilet. Ruimte en veel lichtinval zijn de grootste troeven van deze woning, hierdoor wordt wonen en vertoeven in deze woning uniek.

Troeven

De woning ligt centraal in Bredene, dicht bij openbaar vervoer, winkels, scholen en op wandelafstand van het strand en de zee. De stad Oostende en de E40 liggen op een boogscheut. Ondanks zijn ligging in een dorpskern straalt de woning binnenin en in de tuin een oase van rust uit. Op relatief kleine oppervlakte is deze woning voorzien van alle hedendaagse comfort en ruimte zoals vier ruime slaapkamers, waar telkens de mogelijkheid is om een tweepersoonsbed te plaatsen.

Meer info: Danneels.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in