Aanbevolen partners

Renson - Ventilatie, zonwering
Logo Sto NV
logo Xella
Bouwwerken

Nieuwe VMZ Mozaik-cassettes met 3D-structuur

Als gevelbekleding wordt zink steeds populairder. Zinken gevelsystemen zijn duurzaam, makkelijk te plaatsen en zorgen in combinatie met isolatiemateriaal voor een aanzienlijke energiebesparing. Met de uitbreiding van het VMZ Mozaik-cassettegamma van VMZinc komt er ook nog een esthetisch aspect bij.


Die esthetische meerwaarde wordt vanaf Batibouw 2012, met de uitbreiding van het VMZ Mozaik-cassettegamma, nog ontegensprekelijker. Niet alleen kan met kleuren en lijnen worden gespeeld, maar dankzij de drie dieptes waarin de VMZ Mozaik-cassettes voortaan verkrijgbaar zijn (60,80 en 100 mm), kan ook reliëf en schaduw worden gecreëerd, die de gevel meer karakter geven.


Zink: duurzaam, esthetisch en milieubewust

Zink is een bijzonder duurzaam materiaal. De productie van gewalst zink uit zinkerts vergt weinig energie en veroorzaakt bijgevolg weinig CO2-uitstoot. Zink is voor 100% recycleerbaar en herbruikbaar voor diverse toepassingen (bv. bij de productie van een messing en in metaalgieterijen). Het is niet brandbaar en heeft na het plaatsen geen nabehandeling nodig. Bovendien heeft zink een uitzonderlijke levensduur. In contact met de buitenlucht bouwt zink een natuurlijke beschermende patina op, waardoor het onderhoudsvriendelijk is.

Kiezen voor een zinken gevel, da’s kiezen voor esthetiek. Door een keuze te maken uit verschillende plaatsingssystemen en uit een ruime waaier aan natuurlijke tinten, krijgt jouw gevel een elegante en unieke look.

Maar ook op energetisch vlak bieden zinken gevelbekledingssystemen niets dan voordelen. In de ruimte tussen de draagstructuur en de panelen kan isolatie worden aangebracht waardoor de opgewekte warmte ’s winters binnenshuis blijft en tijdens de zomer oververhitting voorkomen wordt.


VMZ Mozaik, nu ook in 3D

Het gamma zinken cassettes voor verluchte gevelsystemen van VMZinc, VMZ Mozaik, werd vorig jaar op Batibouw gelanceerd. Ze munten uit in duurzaamheid en plaatsingsgemak, maar vooral dankzij hun architecturale meerwaarde. De vele tinten en formaten, samen met de strakke belijning en de diepe groeven, zorgen immers voor een karaktervol kleuren- en lijnenspel op de gevel.

Op Batibouw 2012 lanceert VMZinc nu een uitgebreid gamma Mozaik-cassettes met drie nieuwe dieptes: 60, 80 en 100 mm. Samen met de 8 reeds beschikbare standaardformaten, kunnen met deze drie nieuwe dieptes nu ook reliëf- en schaduweffecten worden gecreëerd, waardoor werkelijk driedimensioneel kan worden gewerkt. Combineer dit met 5 kleuren waarin de Mozaik-cassettes verkrijgbaar zijn Anthra-zinc (antraciet), Quartz-zinc (lichtgrijs), Pigmento rood, Pigmento blauw en Pigmento groen en de architecturale mogelijkheden om je gevel te personaliseren en meer dimensie te geven zijn werkelijk legio.


Premies

Hebt je plannen om om uw woning met VMZinc te bekleden en de isolatiewaarde van jouw gevel te verbeteren? Dan zal u niet enkel besparen op energiekosten, maar er hangt wellicht ook een mooi fiscaal voordeel aan uw investering vast. Op voorwaarde dat de werken door een erkend vakman worden uitgevoerd.


Installateur VMZinc

Je bent overtuigd en zoekt een installateur? Surf naar www.zincfashion.be en consulteer de lijst met Mozaik - plaatsers.


Meer info:

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in