Bouwwerken

Nieuwe kijkwoning van Dewaele in Werchter

Aanbevolen partners

Logo Sto NV
logo Xella

2012 wordt voor Dewaele een heel bijzonder jaar, want dit jaar opent een nieuwe kijkwoning haar deuren. Het wordt een expressief ontwerp met een compacte vorm.


Er werd gekozen voor een rechthoekige benedenverdieping in een zacht donkerbruine baksteen die wordt gecombineerd met een licht verschoven rechthoekige volume dat is uitgevoerd in een horizontale lamellenstructuur in cederhout.


Hoge energiezuinigheid

De nieuwe kijkwoning onderscheidt zich eveneens door haar hoge energiezuinigheid en haar zeer lage energiebehoefte. Daartoe werd het logische driestappenplan van een zeer-­-lage-­-energiewoning strikt gerespecteerd: vooreerst een compact ontwerp in functie van de oriëntatie, vervolgens extra aandacht voor een energiezuinige buitenschil en in derde instantie de toepassing van energiebesparende technieken.


Meer info:

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in