Aanbevolen partners

Renson - Ventilatie, zonwering
Logo Sto NV
logo Xella
Bouwwerken

Nieuwe gevelstenen voor pure lijnen

Hedendaagse architectuur vraagt karaktervolle stenen met een strak uiterlijk. Wienerberger speelt daarop in met de collecties vormbak en wasserstrich: gevelstenen met een opvallend regelmatige vorm die zich lenen voor gevels met pure lijnen en een sober uiterlijk. Ook hun opmerkelijke kleurenpalet trekt de aandacht.


Vormbak

Vormbak en wasserstrich zijn twee technieken waarmee eigentijdse gevelstenen gemaakt kunnen worden. Bij vormbak worden de stenen gevormd door het persen van de klei in een mal, die naderhand nog eens wordt aangedrukt. Het resultaat is een welomlijnde look die vaak gebruikt wordt in eigentijdse en exclusieve projecten. Vormbakstenen geven op die manier net dat tikkeltje extra aan moderne woningen.


Wasserstrich

De wasserstrichsteen heeft een pure en regelmatige structuur. Wasserstrich verwijst naar het proces om de stenen uit de vormbakken te lossen. In plaats van zand wordt een kleine waterstraal verneveld in de bakken. Dat zorgt voor een gladde, geschaafde en onbezande oppervlaktestructuur. Dankzij dit proces is de natuurlijke kleur van de kleimix mooi zichtbaar en krijgt de steen een zachte, genuanceerde tint. Net door die onbezande en minder generfde structuur biedt de wasserstrichsteen heel wat creatieve mogelijkheden in de moderne architectuur.


Puur

Bij de vormbak wasserstrichstenen worden nu twee nieuwe collecties gelanceerd, die opvallen door de unieke kleurenmengeling. Binnen het vormbakgamma is er de reeks Puur, een krachtige collectie in de pure, natuurlijke kleuren wit, zwart en rood. De zuivere uitstraling van deze vormbaksteen wordt nog extra benadrukt door de kleurintensiteit, die erg diep is doordat de bezanding van de steen dezelfde kleur heeft als de body. Het is een ideale steen om eigentijdse projecten kracht bij te zetten. De vormbakstenen uit de Puur-reeks zijn beschikbaar in het Waalformaat.


Bloemenreeks

In het vormbak wasserstrichgamma is ook een gloednieuwe bloemenreeks, waarvoor inspiratie gehaald werd uit de natuur. De stenen hebben een wisselende glans met veel nuances en creëren een boeiend kleurenspel. Zo is er de Goudsbloem, een oranjegele steen met bonte nuances. Een heel ander, maar net zo bijzonder type is de Kogelbloem, die haar naam te danken heeft aan de blauw-zwarte hoofdkleur. Een laatste steen uit de nieuwe bloemenreeks is de Passiebloem. Een gekleurde steen met een rode toon en kleurrijke nuances van oranje tot bruinpaars.

 

Info: Wienerberger Terca
 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in