Aanbevolen partners

Renson - Ventilatie, zonwering
Logo Sto NV
logo Xella
Bouwwerken

Mix je unieke gevel met Brick-mix

Het realiseren van een creatief, uniek gevelontwerp is een indrukwekkend visitekaartje. De ene doet dit door materialen te combineren, Wienerberger maakt het nu mogelijk om verschillende gevelstenen door elkaar te mixen om tot een uniek gevelbeeld te komen.


Met Brick-mix lanceert Wienerberger een handige service voor architecten. Het werkt heel eenvoudig: de architect stelt de ideale stenencombinatie voor zijn gevelontwerp samen, waarna Wienerberger tot 4 Terca en Desimpel gevelsteensoorten mengt op pallet volgens de mix en de percentages die de architect heeft doorgegeven. Deze ‘ideale’ paletten worden op de werf afgeleverd, waarna de metser meteen aan de slag kan.


De juiste mix

De samenstelling van de paletten gebeurt heel nauwkeurig. Nadat de architect zijn creatiefste gevel heeft gecreëerd, speelt hij alle gegevens door aan Wienerberger. Op basis van de percentages en combinaties die de architect doorgeeft, berekent de afdeling product management met speciaal hiertoe ontwikkelde software de samenstelling van de paletten, rekening houdend met de technische kenmerken van de stenen. De paletten worden daarna klaargemaakt in de vestiging in Kortemark.


Een zegen voor metsers

Ook voor de metser biedt Brick-mix tal van voordelen. Aangezien er tot vier verschillende steensoorten op één kant-en-klaar pallet kunnen worden gemengd, heeft hij altijd de juiste stenen binnen handbereik en kan hij meteen aan de slag met de combinatie die de bouwheer of architect heeft bepaald. Dat bespaart hem niet alleen een pak tijd en ruimte op de werf, het betekent ook dat hij achteraf geen onnodige overschotten heeft. Bovendien kunnen de stenen op kleine paletten worden geleverd. Zo kunnen ze rechtstreeks op de stelling worden geplaatst.


De Brick-mix Simulator

Brick-mix stimuleert de creativiteit. Na afspraak kan de architect zijn stenenpatroon of kleurencombinatie fysisch uittesten op de Brick-mix Simulator in de showrooms van Wienerberger. Zo kan hij vooraf bepalen of dit de perfecte combinatie is voor een volstrekt unieke gevel, weet hij precies hoe zijn creatie er zal uitzien op een grote oppervlakte.

Meer info: Wienerberger  

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in