Aanbevolen partners

Renson - Ventilatie, zonwering
Logo Sto NV
logo Xella
Bouwwerken

Linnaeus: aantrekkelijk en strak

De Linnaeus-collectie biedt gevelstenen met een typische Wasserstrich-look en tal van creatieve mogelijkheden voor hedendaagse projecten. Wienerberger voegde de Linnaeus-collectie dit voorjaar toe aan zijn gamma.


Hedendaagse architectuur vraagt karaktervolle stenen met een strak uiterlijk. De nieuwe strengpersstenen uit de Linnaeus reeks van Wienerberger beantwoorden ten volle aan deze vereiste.
Ze hebben de typische oppervlaktestructuur van een ‘Wasserstrich’-steen. Door de lichte nerving en schaving en hun subtiel persboordje zien ze eruit alsof ze werden gevormd door het persen van klei in een mal die verneveld werd met een kleine waterstraal. Dat maakt ze tot dankbare stenen voor stijlvolle gevels met pure lijnen.


Dankzij deze look is de natuurlijke kleur van de kleimix ook mooi zichtbaar. Daarnaast is het zacht genuanceerde aspect typerend voor de de Linnaeus stenen.
De Linnaeus reeks is momenteel beschikbaar in volgende varianten: Robinia (rood genuanceerd), Betula (donkergeel tot oranje genuanceerd), Tilia (rood genuanceerd met 10% oranjegetinte stenen), Salix (lichtgrijs-bruin), Fagus (bruin), Quercus (donkerbruin) en Gesmoord (zwart-grijs). De reeks is beschikbaar in het formaat 288 x 88 x 48 mm.


Meer info: Wienerberger

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in