Aanbevolen partners

Renson - Ventilatie, zonwering
Logo Sto NV
logo Xella
Bouwwerken

Koppel uit Herselt wint gevel

Het volume raden van de uitgestalde baksteen op de stand van Vandersanden op Batibouw was de sleutel om gratis gevelstenen te winnen. Maar liefst 1.102 deelnemers waagden hun kans. Een koppel uit Herselt won uiteindelijk.

Het juiste volume

De baksteen Lithium dikformaat getoond op de stand van Vandersanden Group had een volume van 1204,4 cm³. Gerechtsdeurwaarder Goeyens keek erop toe dat alles correct verliep en duidde de winnaar aan: Joris Bellens en Marieke de Bosscher uit Herselt. Zij hebben het volume tot zelfs na de komma exact geraden en krijgen tot 250 m² gevelstenen naar keuze gratis.

De winnaar

Joris Bellens en Marieke De Bosscher zijn beiden afkomstig uit Herselt. Hij is technisch tekenaar, zij Human Resource consultant. Samen hebben ze een woning gekocht in Ramsel, een deelgemeente van Herselt. Het verouderde, klassieke huis willen ze graag volledig renoveren en omtoveren in een strakke, moderne woning. Hierbij breiden ze de bewoonbare oppervlakte uit met ca. 100 m². Ze gaan ook de gevel volledig strippen, opnieuw isoleren en afwerken met nieuwe gevelstenen. Hun voorkeur gaat uit naar de Vandersanden baksteen Volturno, een rood-paarse gevelsteen met donkere nuances. Om het moderne karakter van het ontwerp te accentueren, kiezen ze graag voor een voegloze gevel. Dit versterkt de strakke lijnen van de woning.

De start van hun bouwproject is nog voor dit jaar voorzien. De bouwplannen zijn al getekend en de bouwaanvraag is ondertussen ook in orde. Joris en Marieke gaan zo veel mogelijk bouwwerken zelf uitvoeren en zullen ook tijdens de werken in het huis blijven wonen. Op die manier proberen ze aardig wat budget uit te sparen. Het winnen van hun gratis gevelstenen is natuurlijk een geweldige opsteker.

“We vulden het wedstrijdformulier nog net op de valreep in”, zegt Joris Bellens. “Onze oplossing 1204,4 cm³ was een gok. We hebben wel rekening gehouden met het formaat van de gevelsteen en de uitsparing (frog) in het midden. Maar uiteindelijk hebben we onze oplossing samengesteld aan de hand van onze geluksgetallen 12 en 4,” aldus de trotse winnaar. Uitgaande van een geveloppervlakte van 250 m², schenkt Vandersanden Group Joris en Marieke gevelstenen met een netto marktwaarde van ca. 8.000 euro.

Meer info: Vandersanden Group

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in