Aanbevolen partners

LOGO Huysman Bouw sleutel op de deur
Sleutel-op-de-deur

Koop een huis, krijg er een auto bij

Een Deens immobiliënkantoor hoopt nieuwe klanten te lokken met een opmerkelijke actie. Wie voor 1 mei een huis koopt, krijgt er een stadsauto bij. Het gaat al maandenlang slecht met de huizenmarkt in Denemarken.


Het aanbod is geldig voor de huizen van een nieuwe verkaveling in een vooraanstaande wijk in het noorden van Kopenhagen. Dorte Andersen, de marketingdirectrice van het immobiliënkantoor, verklaarde dinsdag aan het Franse persagentschap AFP dat ze met moeite kopers vinden voor de huizen in de wijk.


Auto van 13 500 euro

De auto die wordt aangeboden heeft een waarde van ongeveer 100 000 kronen (13 500 euro) en wordt cadeau gegeven bij een woning van minstens 2,5 miljoen kronen, verklaart Andersen.

Door de hoge taksen staat een wagen op de tweede plaats in de uitgaven van een gezin, na de woning. Volgens Andersen worden gezinnen met kinderen die Kopenhagen willen verlaten en naar een buitenwijk willen verhuizen, vaak afgeschrikt door de onvermijdelijke extra kosten van een auto.

Rasmus Kjeldahl, directeur van een consumentenorganisatie, bekritiseert de actie in de regionale krant Frederiksborg Amts Avis. 'Als we de mensen echt een kostenverlaging willen aanbieden, zouden we beter de prijzen van de huizen laten zakken, zeker omdat de banken tegenwoordig zo weinig leningen toekennen.'


Bron: De Standaard

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in