Aanbevolen partners

Renson - Ventilatie, zonwering
Logo Sto NV
logo Xella
Bouwwerken

Kempische Bouwmaterialen lanceert verbeterde oude paapsteen

Om aan de vraag naar authentieke stenen te kunnen beantwoorden, ontwikkelde Kempische Bouwmaterialen een nieuwe handvormsteen met het identieke uitzicht van de originele paap- en klampsteen.


Het aanbod echte oude gevelstenen wordt stilaan schaarser. Bovendien is het uitzicht van de nieuw geproduceerde verouderde gevelstenen niet helemaal vergelijkbaar met de echte gerecupereerde tegenhangers. Specialist in recuperatiematerialen Kempische Bouwmaterialen zocht naar een oplossing en vond die in de 'Verbeterde oude paap- en klampsteen KBM’. Deze nieuwe gevelsteen voldoet aan de actuele kwaliteitseisen, maar is visueel niet te onderscheiden van de echte oude paap- en klampsteen.


Traditionele formaten

De nieuwkomer is beschikbaar in de traditionele formaten rijnvorm (183/88/48) en derdeling (163/76/42). Met een maximale porositeit van 14% en een gemiddelde druksterkte van 20N/mm² kan deze steen toegepast worden bij elk traditioneel metselwerk voor binnen- en buitentoepassing. De op ambachtelijke wijze gemaakte steen biedt dezelfde warme, landelijke uitstraling als de originele paap- en klampstenen.

De verscheidene kleurschakeringen en formaten zijn te bekijken bij Kempische Bouwmaterialen op een aantal grote toonmuren, met verschillende voegkleuren, en bovendien buiten bij daglicht, zodat kunstlicht geen invloed kan hebben op de kleur.


Meer info: Kempische Bouwmaterialen  

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in