Nadenken over bouwen

Kans op inbraken stijgt, grijp dus in

In België wordt er meer dan 200 keer per dag ingebroken. De voorbije 5 jaar is het aantal woninginbraken in meer dan 240 gemeenten gestegen. Zorg ervoor dat ze ook niet in jouw huis inbreken. Ga met een gerust gevoel op reis en beveilig je woning. Een inbraak kan ervoor zorgen dat je je niet meer veilig voelt in je eigen huis. De verzekeraar zorgt voor financiële compensatie, maar de emotionele schade blijft hangen. Het kan jaren duren voor het gevoel van veiligheid in je eigen huis terug te krijgen.

Winteruur

Op 30 oktober wordt de klok een uur teruggedraaid. We mogen dan een uurtje langer uitslapen, maar we gaan ook donkerdere dagen tegemoet. Het ideale moment voor inbrekersbendes om toe te slaan. Volgens cijfers van de politie stijgt de kans op inbraken met meer dan 25% na het winteruur. Met een alarmsysteem daalt de kans op inbraak tot 95%!

Geef inbrekers geen kans

Inbrekers gaan vooral op zoek naar huizen die gemakkelijk zijn om in te breken. Een alarmsysteem kan preventief werken om inbrekers af te schrikken. Niemand wil dat zijn kostbare bezittingen gestolen worden, daarom is het belangrijker om de inbrekers slimmer af te zijn en je woning voldoende te beveiligen.

Het is opvallend dat de meeste mensen pas een alarmsysteem aanschaffen nadat er een inbraak is geweest. Door een alarmsysteem aan te schaffen kan je je woning veel beter beschermen, veel inbrekers worden al afgeschrikt bij het zien van de beveiliging. Het verhoogt ook het gevoel van veiligheid en zo kan je steeds met een gerust gevoel op stap gaan. De aanschafprijs van een alarmsysteem weegt nauwelijks op tegen alle voordelen die het met zich meebrengt. Vraag hier meer informatie aan.
Indien je woning van een alarmsysteem is voorzien zullen verzekeraars een veel lager bedrag in rekening brengen voor de brand- en inbraakverzekering. De kans op een inbraak verkleint en de meeste systemen zijn voorzien van een rookmelder waardoor de kans op een verwoestende brand ook vermindert.

De meeste systemen bevatten ook een paniekknop waardoor je bij een acute medische situatie onmiddellijk hulp kan inroepen.

De overheid stimuleert het plaatsen van een alarmsysteem, via belastingvermindering kan je zelfs tot 30% van het bedrag terugkrijgen.

Kies voor een veilige woning en geef inbrekers geen enkele kans. Klik hier voor meer informatie.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in