Nadenken over bouwen

Hout & Habitat groeit en wordt groener

Na drie succesrijke edities met telkens meer exposanten en meer bezoekers, schakelt Hout & Habitat nog een versnelling hoger. De vierde editie, van 20 tot 23 november, zal maar liefst 3 hallen van Antwerp Expo innemen. Daarnaast focust de beurs op de talrijke mogelijkheden van hout in de buitenruimte.
De eerste drie edities van Hout & Habitat trokken 10 à 11.000 bijzonder geïnteresseerde bezoekers. Zij hebben vastgesteld dat hout, het authentieke, natuurlijke materiaal bij uitstek, absoluut een eigen beurs verdient. Want geef toe: wat is er mooier, comfortabeler en warmer dan een echte houten vloer? Waar voelt het aangenamer dan in een houten huis? En wat is er praktischer dan al die diverse toepassingen van hout samen te kunnen vinden op één beurs waar je meteen met je vragen terecht kan bij de exposanten?
 

Hout in buitenruimte

Dit jaar focust de beursorganisatie op hout in de buitenruimte. Daarvoor wordt in hal 1 een groot outdoor-project gerealiseerd waar vier tuinarchitecten/tuinaannemers droomtuinen zullen aanleggen als visitekaartje van hun kunnen. Daarnaast worden in deze hal allerlei buitentoepassingen van hout getoond zoals terrassen, tuinhuizen, meubels, buitenkeukens, ...In hal 2 en hal 3 vind je de belangrijkste houtskelet- en houtmassiefbouwbedrijven, binnenschrijnwerk, parket, plafond- en wandbekleding, trappen, ramen en deuren, poorten, shutters, meubels, decoratie, design, houttoepassingen in de badkamer, sauna’s, producten voor houtbescherming, een selectie van de betere pelletkachels, verrassende en innovatieve producten, demonstraties van houtdraaiers, houtsnijders en marqueteurs ... En nog veel meer.

Schrijf je in voor gratis (hout)advies

Twijfel je welke houtsoort je best kiest voor je nieuwe ramen? Kraakt je trap en wil je daar iets aan doen? Hoe kan je hout correct afwerken en beschermen en wat zijn de beste en meest milieuvriendelijke producten daarvoor? Is dat voor alle houtsoorten hetzelfde, en voor zowel binnen- als buitentoepassingen? Hoe moet een houten terras geplaatst worden? Laat je het hout vergrijzen of niet?
Als je een antwoord wil op één van deze vragen, of op tientallen andere, schrijf je dan op www.houtenhabitat.be of www.hout.be in voor gratis professioneel houtadvies - 30 minuten per persoon -  door dé specialisten ter zake. Het houtadvies wordt immers georganiseerd in samenwerking met Belgian Woodforum (het Belgische houtinformatiecentrum), geassisteerd door Bouwunie - Schrijnwerkers en interieurbouwers. De Houtadviesstand vind je centraal in hal 2.

Houtinfosessies

Belgian Woodforum organiseert verder vier infosessies over hout en houttoepassingen. Ook die vinden plaats op de Houtadviesstand. Geïnteresseerden kunnen zich op www.houtenhabitat.be of www.hout.be inschrijven voor één of meer van deze infosessies:
  • zaterdag 22/11 om 11 uur: waarom kiezen voor een terras in hout?
  • zaterdag 22/11 om 14 uur: houten gevelbekleding: mooi en tijdloos
  • zondag 23/11 om 11 uur: de vele voordelen van houten buitenschrijnwerk
  • zondag 23/11 om 14 uur: houten vloeren passen overal in je woning
 

Vierde Open-Houtbouw-Dag

Voor het vierde opeenvolgende jaar vindt een week na Hout & Habitat de Open-Houtbouw-Dag plaats. Op zondag 30 november 2014 kan je, van 10 tot 16 uur, op diverse plaatsen in Vlaanderen, woningen en werven gaan bekijken van bouwbedrijven die zijn gespecialiseerd in houtskeletbouw en houtmassiefbouw. Je wordt er verwelkomd door professionelen van het bedrijf en kan er al je vragen kwijt over bouwen met hout en hoe aangenaam en gezond het leven in zo’n woning is.

Hout & Habitat praktisch

Plaats: Antwerp Expo, Jan van Rijswijcklaan 191, 2020 Antwerpen
Data:  donderdag 20 tot en met zondag 23 november
Openingsuren
  • donderdag en vrijdag: 14 tot 21 uur
  • zaterdag en zondag: 10 tot 18 uur
Toegangsprijs:  8 euro per persoon (onlinetickets: 5 euro).
 
Info:
Tel. 09 241 92 11
[email protected]
www.houtenhabitat.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in