Nadenken over bouwen

Het voorontwerp

Sommige architecten verzamelen tijdens het kennismakingsgesprek al de nodige informatie voor het opmaken van een voorontwerp, anderen wachten hiermee tot ze zekerheid hebben over de opdracht. Bereid je in elk geval al goed voor, vooraleer je naar het kennismakingsgesprek gaat. We geven je enkele tips...

Wat je moet weten over het voorontwerp van je woning

  • Geef de architect zoveel mogelijk informatie. Hoe duidelijker je jouw leefgewoonten, verwachtingen,… verwoordt, des te beter de architect zijn voorontwerp aan jouw wensen kan aanpassen. Je kan ook foto’s, zelfgemaakte schetsen,… meenemen naar het gesprek.
  • Maak ook al eens een denkoefening over hoeveel m² je aan de verschillende kamers wil toemeten en waar je ze precies wil oriënteren.
  • Bezorg de architect ook de bouwvoorschriften en eventueel een verkavelingsplan.
  • Maak de ontwerper duidelijk welk budget je aan de woning wil spenderen.
  • Mocht het voorontwerp niet aan jullie verwachtingen voldoen, dan kan je overwegen de samenwerking met de architect stop te zetten. In dat geval zal je wel voor de geleverde diensten moeten betalen. Wanneer je met de architect verder werkt, zal de vergoeding voor het voorontwerp in het ereloon vervat zitten.

 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in