Ramen en deuren
Reportage

Het juiste raam, van BEN- tot passiefwoning

Auteur: Aliplast

Wie bouwt of verbouwt moet niet enkel denken aan de looks, maar ook aan de energie-eisen. Alle nieuwbouwprojecten in België dienen sinds 2021 BEN, of bijna-energieneutraal, te zijn. Zo geldt voor de ramen een Uw-waarde van 1,5 W/m²K. Hoe lager de UW-waarde, hoe beter. Met aluminium ramen zit je altijd goed. 

Star 75, hét raam voor BEN-woningen

Ben je op zoek naar een raam voor een BEN-woning ? Kies dan voor de Star 75. De strakke vorm gecombineerd met een hoogwaardige isolatie van Uw 0,94 Wm²K, is ideaal voor woningen met een laag energieverbruik. Dit raam heeft een ruime waaier van esthetische mogelijkheden, zowel bij nieuwbouw als bij renovatie. De eindeloze keuze van beslag zorgen bovendien dat de Star 75 zeer inbraakveilig is.

Star 90, de oplossing voor passiefwoningen

Wil je nog een stapje verder en kies je voor een passiefwoning? Dan beantwoordt de Star 90 zeker aan al jouw eisen. Het Star 90 raam- en deursysteem verrast namelijk door zijn uitstekende thermische eigenschappen met een Uw-waarde van 0,80: deze reeks vindt dus zeker zijn toepassing daar waar zeer strenge isolatienormen gelden, zowel thermisch als akoestisch. 

15 Waaslandlaan ,  9160 Lokeren

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in