Aanbevolen partners

Renson - Ventilatie, zonwering
Logo Sto NV
logo Xella
Bouwwerken

Gevelbekleding met pit

Abet Laminati heeft al jaren een sterke reputatie in hogedruklaminaat voor decoratieve toepassingen. Met MEG brengt het nu een volkunststofplaat die de creatieve mogelijkheden voor de buitengevel verbreed.


Abet Laminati heeft van hogedruklaminaat voor decoratieve toepassingen zijn specialisatie gemaakt. Dankzij een nauwe samenwerking met toonaangevende designers groeide de Noord-Italiaanse fabrikant uit tot een trendsetter die een eigenzinnig creatieve koers vaart. Al jarenlang drukken de actuele kleuren en eigentijdse prints van de diverse producten van Abet Laminati hun stempel op de binnenhuisinrichting en de gevelbekleding van privéwoningen en projecten.

In de loop van de jaren werd Abet Laminati gelauwerd met diverse designprijzen. Onlangs kwam daar de prestigieuze ‘Compasso d’Oro alla carriera’ bij, een internationale bekroning voor de jarenlange inspirerende samenwerking met de designwereld.

Buitentoepassingen
Het assortiment zelfdragende MEG-volkunststofplaten (Material Exterior Grade) werd speciaal ontwikkeld voor buitentoepassingen en telt 48 kleurvaste gevelplaten in 30 effen kleuren (MEG Standard) , 10 houtprints (MEG Wood), 5 metaaldecors (MEG Metal) en 3 betonkleuren (MEG Structure).

Dankzij de digitale laminaatprinttechnologie van Abet Laminati ontpopt MEG zich tot een uiterst veelzijdige gevelbekleding. De innovatieve full colorprinttechnologie laat toe om een beeld, foto, logo, tekening of kaart in gevelbekledingen te integreren. Daardoor wordt het mogelijk om een gevel te personaliseren, een opvallend accent aan te brengen, etc.

Ontwerpflexibiliteit
MEG staat synoniem voor een grote ontwerpflexibiliteit. Het materiaal laat toe om, zonder beperking van ontwerp of kleur, een unieke gevel te ontwerpen die perfect aansluit bij de creativiteit van de architect en de architecturale wensen van de bouwheer. De ongelimiteerde architecturale mogelijkheden van MEG zijn een troef voor ontwerpers.

Abet Laminati-producten staan garant voor een hoge kwaliteit en een lange levensduur. Met het MEG-plaatmateriaal is het niet anders. De gevelbekleding rot niet en is bestand tegen sterke temperatuurschommelingen en gure weersomstandigheden.
MEG is stabiel en vormvast en heeft een minimale uitzettingsvoeg waardoor het uitzicht op lange termijn verzekerd blijft. MEG-gevelbekleding is onderhoudsvriendelijk dankzij de specifieke oppervlaktestructuur met zelfreinigend karakter. Wie het wenst, kan de MEG-platen reinigen met een spons en een zacht huishoudelijk onderhoudsproduct.
Het plaatmateriaal is bovendien 100 % recycleerbaar.

Ruim toepassingsgebied
De volkunststofplaten kunnen aangewend worden als gevelbekleding, dakoversteek, poort- of deurbekleding, etc. Het toepassingsgebied van MEG is zeer ruim: van appartementsgebouwen over kantoren tot privéwoningen.

De plaatsing van de gevelbekleding gebeurt op een houten of een aluminium regelwerk. Het plaatmateriaal kan geschroefd, verlijmd of met behulp van een plaathaaksysteem op het regelwerk bevestigd worden.

De MEG-gevelplaten voldoen aan de Europese norm voor gevelbekleding (EN 438) en beschikken over het CE-keurmerk. De gevelplaten met de bijbehorende bevestigingssystemen kunnen een Butgb-goedkeuring met ATG n° 06/2678 voorleggen.

De MEG-gevelbekleding wordt geplaatst door een vakman en is verkrijgbaar bij de gespecialiseerde hout- en plaatmateriaalhandel.

Voor meer informatie: www.abet.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in