Aanbevolen partners

Renson - Ventilatie, zonwering
Logo Sto NV
logo Xella
Bouwwerken

Gevelbekleding met kleidakpannen

Koramic kleidakpannen vormen niet alleen een kwalitatieve, in tal van varianten beschikbare dakbedekking. Ze zijn ook geschikt als gevelbekleding voor nieuwe woningen of voor renovatieprojecten die aan de buitenzijde worden nageïsoleerd. In beide gevallen garandeert een correcte uitvoering een onderhoudsvriendelijke gevel met een lange levensduur en een esthetische meerwaarde.


Als gevelbekleding worden kleidakpannen op nagenoeg dezelfde manier geplaatst als op een hellend dak. De pannen doen dienst als buitenschil, door een verluchte spouw gescheiden van de isolatie. De constructie laat toe om vrij de isolatiedikte en dus het energiepeil van de nieuwbouw of renovatie te bepalen. Anderzijds blijft de breedte van de fundering beperkt, wat het budget ten goede komt.

In een renovatie hebben kleidakpannen als gevelbekleding het extra voordeel dat ze een onregelmatige of niet-vlakke ondergrond aan het oog onttrekken. De buitengevelisolatie wordt aangebracht op een draagstructuur met regelschroeven. Deze draagstructuur dient om de gevelafwerking aan op te hangen of te bevestigen. Dankzij de gevelschroeven worden eventuele oneffenheden op de buitengevels perfect opgevangen.


Duurzame én esthetische totaaloplossing voor dak en gevel

Een dak- en gevelafwerking in dezelfde kleidakpannen geven dak en gevel een uniforme uitstraling, die kan worden aangepast aan de wensen van de bouwheer. Omdat eenzelfde aannemer alle werken uitvoert, wint u tijd, vermijdt u coördinatieproblemen en bent u zeker van een vlekkeloze technische uitvoering. Bovendien is de kleidakpan een toonbeeld van duurzaamheid. Zij heeft niet enkel een lange levensduur maar is ook perfect herbruikbaar en kan in een mum van tijd individueel worden vervangen. De kleidakpan van Koramic: zonder enige twijfel dé creatieve en betaalbare combioplossing voor de woning van morgen.


Meer info: Koramic

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in