Nadenken over bouwen

'Geen reden tot optimisme in de bouw'

De toename van het aantal toegekende bouwvergunningen doet hopen op een herstel van de activiteit in de woningbouw volgend jaar, maar er is geen reden voor overdreven optimisme. Dat zegt de Confederatie Bouw donderdag, nadat was gebleken dat het aantal bouwvergunningen in de eerste jaarhelft een vijfde hoger lag dan in dezelfde periode vorig jaar
De Confederatie Bouw wijst erop dat het herstel broos blijft. Zo wordt er vergeleken met 2011, toen het aantal vergunde woningen op het laagste peil sinds 2002 uitkwam.

Bouwvergunningen op laag peil

"De stijging tegenover 2011 is logisch, maar eigenlijk bevinden de bouwvergunningen zich al een aantal jaren op een laag peil", luidt het. "Het resultaat van het eerste semester 2012 ligt bijvoorbeeld nog altijd een pak lager dan in de periode 2004-2008."

Volgens de werkgeversfederatie kan het herstel ook snel opnieuw verdwijnen. "Het Planbureau verwacht voor 2013 bijvoorbeeld een stijgende werkloosheid, wat zal wegen op de vraag. Bovendien weten we nog niet wat de tweede jaarhelft van dit jaar zal bieden op het vlak van vergunningen."

Bron: De Standaard

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in