Aanbevolen partners

Renson - Ventilatie, zonwering
Logo Sto NV
logo Xella
Bouwwerken

Façatile, de vlakke, natuurlijke kleipan van Wienerberger

Wienerberger introduceert de Façatile kleipan. Met deze vlakke pan beschikt de producent van hoogwaardige bakstenen en kleidakpannen in zijn gamma Koramic kleipannen nu over een extra troef. Want de Façatile maakt een strakke, op en top hedendaagse gevel mogelijk en opent ongekende nieuwe horizonten voor bouwheer, architect én plaatser.


De nieuwe Façatile is een vlakke kleipan die speciaal ontwikkeld werd als eigentijdse gevelbekleding voor zowel nieuwbouw als renovatie. Ze beschikt over een aantal unieke eigenschappen. Door haar vlak en minimalistisch design opent ze een wereld van esthetische mogelijkheden en draagt ze bij tot een strakke, op en top hedendaagse gevellook. Daarmee onderscheidt de Façatile zich van de platte kleidakpannen die een enigszins geschubd oppervlakte-effect opleveren.

In tegenstelling tot heel wat vlakke platen of tegels kan de Façatile tevens op een uitgevlakte houten draagstructuur verticaal regendicht worden geplaatst. De Façatile beschermt de gevel en zorgt voor een regendichte, ademende en strakke keramische huid. De Façatile is dan ook de gepaste afwerking voor gevels die worden nageïsoleerd. Met deze ideale energetische oplossing voor niet-geïsoleerde muren of slordig opgebouwde spouwmuren met vochtbruggen tussen binnen- en buitenspouwblad wordt meteen ook een niet-vlakke of onregelmatige ondergrond aan het oog onttrokken.

De dakdekker kan de plaatsing probleemloos op zich nemen, zodat er niet gewacht hoeft te worden op een andere vakman. Dat komt ook de timing en de prijs van de plaatsing ten goede.

Net zoals alle andere keramische bouwproducten is de Façatile kleipan een duurzaam product dat vervaardigd is van natuurlijke grondstoffen en prat kan gaan op een hoge levensduur en een hele rij unieke technische kwaliteiten. De gevelpan is UV-bestendig en kleurvast, vorm- en stootvast, krasbestendig en regendicht. Wienerberger garandeert een vorstbestendigheid van 30 jaar.


Compleet systeem met handige hulpstukken

Diverse handige hulpstukken vergemakkelijken de plaatsing en dragen bij tot een prijsbewuste en mooie afwerking. Met de inox Façaclip bijvoorbeeld kan de dakdekker elke pan in één beweging zowel vastschroeven als vastclipsen. Dat resulteert in een dubbele bevestiging van elke individuele kleipan. Voor de aansluiting op een hellend dak of ter hoogte van de dakrand van een plat dak kan de plaatser terugvallen op een speciaal keramisch eindstuk. Ook details zoals de aansluitingen aan ramen, deuren en hoeken zijn heel eenvoudig uit te voeren. Met het aluminium gevelhoekprofiel kan hij de buitenhoeken van het gebouw strak afwerken. Het aluminium ventilatieprofiel ten slotte voorkomt dat insecten en ongedierte tot achter de gevel kunnen doordringen.

De Façatile kleipan, een oogstrelende kruisbestuiving van techniek en hedendaagse esthetiek, wordt momenteel aangeboden in drie kleuren: natuurrood, antraciet mat en blauw gesmoord.


Meer info

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in