Aanbevolen partners

Renson - Ventilatie, zonwering
Logo Sto NV
logo Xella
Bouwwerken

Een gevel van Vandersanden Group

 De baksteenfabrikant staat op Batibouw en stelt een nieuw gamma kleiklinkers voor.

Nieuw gamma kleiklinkers

Vandersanden Group introduceert voor het eerst haar gamma kleiklinkers op de Belgische markt. Dit onder de merknaam HUWA. Er is keuze uit meer dan 30 kleuren die verkrijgbaar zijn in diverse formaten en uitvoeringen. Ze zijn beschikbaar in:

  • Waalformaat, dikformaat, keiformaat en langformaat.
  • Bezand of onbezand
  • Getrommeld of ongetrommeld

Dankzij dit grote aanbod aan mogelijkheden heeft de tuinarchitect een onbeperkte ontwerpvrijheid. 

Lange levensduur

De HUWA kleiklinkers distantiëren zich van de concurrentie door hun afstandhouders. Dankzij deze eigen productontwikkeling, waarop octrooi is verleend, kunnen de klinkers op een vlotte manier worden gevlijd. De afstandhouders zorgen ervoor dat de stenen (ondanks dat ze ‘koud’ tegen elkaar staan) tóch ± 3 mm vrij blijven van elkaar, waardoor ze minder beschadigen. Als de kleiklinkers eenmaal verwerkt zijn, blijft afsplinteren tot een minimum beperkt, waardoor de esthetische levensduur aanzienlijk wordt verlengd. De afstandhouders zorgen bovendien voor een regelmatig patroon van fijne voegen. Dit vergemakkelijkt de afvoer van hemelwater naar de ondergrond. 

Bijzonde kleureffecten 

De 5 nieuwe Wasserstrichs vormen een volwaardig nieuw gamma:

  • Aalborg
  • Viborg
  • Billund
  • Kolding
  • Herning

Wasserstrich is een aparte vormtechniek waarbij de stenen hun structuur krijgen met behulp van water. Het effect van deze techniek is dat de steen relatief glad is en niet veel nerven heeft.

Voor de nieuwe Wasserstrichkleuren voegde Vandersanden Group een extra techniek toe: engoberen. Engobes zijn vloeibare kleurstoffen die grotendeels uit kleimineralen bestaan. Het engoberen maakt speciale kleureffecten mogelijk. Naargelang de lichtinval ontstaat zelfs een subtiele glans. Dit geeft de bakstenen gevel een extra cachet.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in