Aanbevolen partners

Renson - Ventilatie, zonwering
Logo Sto NV
logo Xella
Bouwwerken

Dragende bouwblok en isolatie in één

De nieuwste superisolerende cellenbetonblok heet YTONG Energy+ en is ontwikkeld door Xella. De bouwblok is over zijn hele levenscyclus duurzaam en 100% recycleerbaar en voldoet volledig aan de strenge eisen die vanaf 2020 gesteld worden op het vlak van energieneutrale woningen.
De YTONG Energy+ blok is een superisolerende bouwsteen van cellenbeton die over de hele levenscyclus duurzaam is en bovendien 100% gerecycleerd kan worden. Deze revolutionaire bouwsteen bestaat uit drie superisolerende lagen en is hierdoor een sterk staaltje van innovatieve technologie in bouwmaterialen.

Isoleren, dragen en gevel afwerken

De bouwblok heeft drie functies: isolatie, draagmuur en gevel. Met de Ytong Energy+ is het dus mogelijk om massieve muren te bouwen zonder toevoeging van isolatiemateriaal of spouw. Met deze bouwsteen kun je wanden realiseren met een U-waarde tot 0,11 W/m²K bij een dikte van 50 cm. De YTONG Energy+ blok bestaat ook in een dikte van 40 cm wat muren met U-waarde van 0,15 W/m²K oplevert.

Minerale isolatieplaten

In het assortiment van Xella vind je ook isolatieplaten terug. Met YTONG Multipor isolatieplaten kun je de muren van een bestaande woning zowel aan de buitenzijde als aan de binnenzijde extra isoleren. Als je bij een renovatie de originele gevel wilt behouden, is een binnenisolatie van de muren vaak de enige mogelijkheid om de warmte-isolatie te verbeteren.

YTONG Multipor isolatieplaten zijn geschikt voor alle courante types massieve muren zonder dampscherm. Je kleeft de platen tegen de bestaande muren en je werkt ze daarna eenvoudig af met een YTONG Multipor afwerkingslaag en een binnenpleister.
 
Meer info: Xella

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in