Nadenken over bouwen

Dit zijn de meest innovatieve bouwmethodes van nu

Van bamboehuis tot hybride bouwen voor de eeuwige twijfelaar: deze nieuwe bouwtechnieken staan als een huis.

1. Skelletize je bouwproject

Skellet is synoniem voor Meccano. Het systeem bestaat uit kruisvormige stalen kokerprofielen, die je de vrijheid bieden om eender welke structuur te bouwen. Dat maakt Skellet ruim toepasbaar: van de woning over het tuinhuis en de carport tot de garage en het poolhouse. Het bouwen is eenvoudig, verloopt snel, maatvast en is goedkoper dan de traditionele bouwmethodes.
Meer info: Skellet.com

2. Modulart: vaarwel, bouwwerf!

Het Belgische bedrijf Modulart haalt de bouwwerf bij je vandaan, en bouwt je huis met een industriële technologie off site. De voordelen, naast minder stof en een betere nachtrust voor je buren? Het is veel goedkoper met een reële besparing van 15 tot 20%, en het prijskaartje staat van in het begin vast, zodat je niet voor financiële verrassingen komt te staan. Zo wordt jouw bouwdroom toegankelijker dan ooit!
Meer info: Modulart.eu

3. Woobago: een afgewerkt huis in vier dagen

Ongeduldig om in je huis te trekken? Ga dan voor Woobago, geprefabriceerde modules met een draagstructuur uit hout en bamboe. Die laatste maakt de structuur sterker dan staal, en de panelen worden gebruikt als muur, welfsel, dak of vloer. De modules worden op voorhand gemaakt in een atelier, wat heel wat tijdswinst oplevert en je huis al in vier dagen kan staan.

4. beSteel: revolutionaire droogbouw

Het Aarschotse bedrijf beSteel produceert koudgewalste staalprofielen voor bouwprojecten van sleutel-op-de-deurwoning tot poolhouse. Waarom je best voor staalframebouw kiest? Je muren zijn dunner, maar hebben dezelfde energetische waarden; de werfperiodes zijn korter en er is minder werfafval; de transportkosten zijn beperkt; het is bestand tegen termieten en corrosie; het is niet brandbaar én het is 100% recycleerbaar.
Meer info: be-steel.eu

5. CLT-S: loodrechte houtpanelen

CLT-S is een bedrijf gespecialiseerd in houtmassiefbouw. De specialisatie van dit bedrijf uit Oevel-Westerlo is dat dunne panelen loodrecht op elkaar gezet worden en zo een dik paneel creëren. Door de vezels in twee richtingen te plaatsen, krijg je een zeer sterke weerstand, luchtdichtheid en uitstekende isolatie. De panelen bieden weerstand tegen kracht in alle richtingen.
Meer info: Clt-s.be

6. 3D-Betoncasco: prefab met 100% beton

CascoTotaal, een bedrijf uit Terneuzen, heeft een slimme bouwmethode ontwikkeld: 3D-Betoncasco. Die produceert zelfdragende elementen industrieel van een speciaal ontworpen 3D-mal. Eens ze uit de mal komen, zijn ze klaar voor vloerbedekking en behang. De kabels en leidingen zijn al geïntegreerd, en de afwerking vindt net als de productie plaats in de fabriek.
Meer info: cascototaal.com

7. Hybride bouwen: van twee walletjes eten

Traditioneel metselen biedt heel wat voordelen: veel beschikbare vakmannen, een ruim aanbod aan metselstenen, heel wat architectuurmogelijkheden… Maar daarnaast bieden houtskeletbouw, staalbouw, betonbouw en massieve houtbouw ook heel wat pluspunten. Goed nieuws voor de eeuwige twijfelaar, want je kunt ook gewoon twee bouwmethodes combineren!

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in