Aanbevolen partners

Renson - Ventilatie, zonwering
Logo Sto NV
logo Xella
Bouwwerken

Deceuninck introduceert 2 nieuwe duurzame geveloplossingen

Deceuninck kondigt met haar Twinson gevelsystemen een nieuwe generatie buitenmuurbekleding aan. Binnen het Twinson-assortiment, een 100 % recycleerbaar en PEFC-gecertificeerde grondstof die de natuurlijke look & feel van hout met de duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid van pvc combineert, stelt Deceuninck twee nieuwe duurzame gevelconcepten voor: het gesloten gevelsysteem Twinson O-Wall en het open gevelsysteem. Beide kunnen als afzonderlijke afwerking fungeren, maar ook deel uitmaken van een isolerende totaaloplossing.


Open of gesloten

Als eerste geveloplossing biedt Deceuninck het gesloten gevelsysteem, Twinson O-Wall. Bij Deceuninck Twinson O-Wall voert een geïntegreerd ventilatiesysteem de vochtige lucht en hitte achter de gevelplanken af. Dit resulteert in een ademende gevel en draagt indirect bij tot een gezond binnenklimaat. Dankzij de dubbelwandige samenstelling is de Deceuninck Twinson O-Wall gevelplank stevig en robuust. Een afstand van 50 cm tussen de liggers volstaat dan ook. Op het vlak van montage garandeert het gepatenteerde clipsysteem een snelle, eenvoudige bevestiging.

Daarnaast is er de mogelijkheid om voor een open gevelsysteem te kiezen. Laatstgenoemde werkt volgens het open-voegprincipe en combineert esthetiek met functionaliteit. Dankzij het zwart gekleurd montageprofiel verkrijgt u steeds een harmonieus oogstrelend resultaat. De onderliggende structuur, vervaardigd uit hoogwaardig geanodiseerd aluminium, garandeert u een hoge duurzaamheid.

Beide oplossingen zijn verkrijgbaar in drie verschillende natuurkleuren: zoethoutzwart, schorsbruin en turfbruin. De gevelpanelen zijn verkrijgbaar in diverse lengtematen en kunnen zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden. Een standaard houten vakwerk als draagstructuur volstaat. Voor een perfecte afwerking is er een volledig assortiment afwerkingsprofielen beschikbaar.


Perfect te combineren met isolatie

Volgens het rooilijndecreet mag bij renovatie in Vlaanderen elke woning met 14 cm de rooilijn overschrijden. Deze afstand is ruim voldoende om extra isolatie langs buiten te voorzien. Dankzij de beperkte dikte en de karakteristieken van het materiaal zelf kunnen beide gevelplanken zowel gebruikt worden als afzonderlijk afwerkingsmateriaal als deel uitmaken van een totaal isolatieconcept. Bijzonder interessant, want door de buitenmuur te isoleren wordt gezorgd voor minder stookkosten -het energieverlies kan tot 20 % gereduceerd worden - en een lagere CO²- uitstoot.


Natuur en technologie verenigd

De buitengevel- en terrasoplossingen van Deceuninck bestaan steeds uit het innovatieve materiaal Twinson. Aan de basis van dit materiaal ligt een bijzonder procedé. Bij de productie hecht het pvc zich rondom minuscule houtpartikels van zo’n 500 micron. Het resultaat is een materiaal dat voor 50 procent uit pvc en voor 50 procent uit hout bestaat. Zo combineert Twinson een warm, natuurlijk uiterlijk met een bijzonder aangename tactiliteit . De waterbestendigheid, de robuustheid, de splinter- en rotvrijheid, de natuurlijke look en de esthetische meerwaarde zijn maar enkele van de vele Twinson-voordelen. Aangezien het materiaal het natuurlijke uitzicht en het warme gevoel van hout met de onderhoudsvriendelijkheid en duurzaamheid van pvc verenigt, past Deceuninck Twinson toe voor zowel gevelbekledingen als voor terrassen.


PEFC-label voor Twinson

Voor zijn innovatieve Twinson-materiaal behaalde Deceuninck onlangs een PEFC-certificering. Naast aanzienlijke ecologische voordelen, waaronder 100% recycleerbaarheid, onderstreept Twinson via het PEFC-certificaat de zorg van Deceuninck om het milieu. PEFC staat voor ‘Programme for the Endorsement of Forest Certification’ en is een internationale organisatie die ‘best practices’ in bosbeheer promoot. Ze verzekert dat houtproducten gemaakt worden volgens de hoogste ecologische, sociale en ethische standaarden. De organisatie werkt via nationale boscertificeringssystemen en zorgt voor het continue heraanplanten van gekapte bomen. Ze attesteert eveneens producten die gecertificeerd hout bevatten en die vervolgens het PEFC-logo mogen dragen, een vertrouwd keurmerk over de hele wereld. Voortaan behoort dus ook Twinson tot het wereldwijde PEFC-productnetwerk.


Meer info: Deceuninck


Lees ook: Maak indruk met je gevel

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in