Bouwwerken

Dak en buitenmuren renoveren biedt 20% rendement

Aanbevolen partners

Logo Sto NV
Het budget dat je besteedt aan een grondige renovatie van het hellend dak en de gevel van je woning, resulteert in een woning met een hogere verkoopwaarde. Elke euro die je investeert in de renovatie van dak en gevel (m.a.w. de ‘bouwschil’), levert je bij een eventuele verkoop achteraf maar liefst 20% meer op, en dat vanaf dag één. Dat blijkt uit een testproject dat Wienerberger, fabrikant van keramische bouwmaterialen en oplossingen, opzette in Mechelen.
De berekening geldt voor een typische rijwoning in de stad en gaat dus op voor een groot deel van de bestaande Belgische woningen die aan renovatie toe zijn. Hierbij werden alle gemaakte kosten voor de bouwschilrenovatie geplaatst tegenover de geschatte verkoopprijs na de verbouwing. Het cijferwerk wijst uit dat de investering een rendement geeft van 20%. Een belegging om van te dromen vandaag.
Geschatte meerwaarde door renovatie bouwschil  100.000 euro
Kostprijs renovatie bouwschil    83.200 euro
Meerwaarde - kostprijs   16.800 euro
Rendement        20%
* Bovenstaande berekening is gebaseerd op de verkoopwaarde, bepaald door een onafhankelijke schatter, en op de effectieve kostprijs (btw inbegrepen) van de renovatiewerken, zonder rekening te houden met renovatiepremies.
 
 
Dat mooie en onmiddellijke rendement komt bovenop een hele resem andere voordelen van de ingrepen aan het dak en de buitenwanden.
 

Esthetische meerwaarde

  • Uw woning heeft een compleet nieuwe uitstraling dankzij de unieke esthetische eigenschappen van keramische dakpannen en gevelstenen. Deze zijn verkrijgbaar in een rijke variëteit aan kleuren, vormen en aspecten en behouden hun eigenschappen gedurende heel hun levensduur.
  • Uw woning heeft een langere levensduur want keramische bouwmaterialen zijn vorstbestand, kunnen tegen een stootje, vergen amper onderhoud en boeten ook na jaren niets in aan kwaliteit. Zo krijgt u een levenslange garantie op dat extra rendement.

Energetische meerwaarde

Uw woning is energiezuiniger, wat u meteen voelt in uw portemonnee. De gevel en het nieuwe schrijnwerk van het proefproject voldoen aan de huidige EPB-eisen (U = 0,24 W/m²K). Met  een U-waarde van 0,15 W/m2.K presteert het dak zelfs nog beter. Als bouwheer geniet je van een comfortabelere woning waarin je minder af te rekenen krijgt met grote temperatuurverschillen.
 

Een slimme renovatie is en blijft uw beste investering

Het belang van deze studie voor eigenaars en kopers van een bestaande woning, valt dan ook niet te onderschatten. De uitkomst toont aan dat de investering in een comfortabelere woning financieel uiterst interessant is, zeker in een periode waarin de beursschommelingen lijken op een Texaanse rodeo. Dak en gevel van uw woning renoveren is met andere woorden de meest veilige en rendabele belegging die u vandaag kunt doen. U boekt meteen een blijvende meerwaarde én uw gezin beschikt voortaan over een comfortabele en aangename thuis.
 
Je boekt dus op alle vlakken meerwaarde.

Meer info: Wienerberger.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in